Budžet povećan za 1.700.000 KM

0

Skupština opštine (SO) Pale usvojila je danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu 11.696.895 KM, što je za 1.700.000 KM više u odnosu na planirani budžet.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je budžet povećan za milion maraka koje je Vlada Republike Srpske dala za završetak sportske dvorane, kao i za 700.000 KM iz sudskih sporova koje su dobili, te dijela prodatog zemljišta.

„Ovo su namjenska sredstva i na ovaj način smo izbalansirali budžet za 2012. godinu“, naveo je Savić i dodao da će novac biti utrošen za završetak sportske dvorane, dijela saobraćajnice u Ulici Mladena Todorovića, završetak zgrade kod Doma zdravlja i mosta prema sportskoj dvorani.

On je istakao da su radovi na sportskoj dvorani pri kraju i da je izabran izvođač radova za vanjsko uređenje, te izrazio nadu da će radovi biti završeni do 28. avgusta – slave opštine Pale.

Odbornici SNSD-a bili su protiv rebalansa budžeta, jer amandmani koje su predložili nisu usvojeni, rekao je odbornik ove stranke Bojan Pejović.

Odbornik Pokreta za naš grad Momir Blagojević rekao je da su odbornici ovog pokreta glasali protiv rebalansa budžeta jer višak sredstava ide u sportsku dvoranu i javnu potrošnju, umjesto u razvojne projekte.

Odbornici su na današnjoj sjednici SO Pale usvojili izvještaje o radu za 2011. godinu za tri preduzeća i šest javnih ustanova čiji je osnivač opština Pale, a odbijen je izvještaj Javnog preduzeća (JP) „Vodovod i kanalizacija“.

Predsjednik SO Pale Miroslav Brčkalo rekao je da je u JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale situacija trenutno najteža, radnici primaju najniže plate i one nisu redovne. „Preduzeće ima velika potraživanja, od čega je jedan dio zastario i ne može se naplatiti“, rekao je Brčkalo.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Ox39KbBcCFE&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna / video: RTVIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare