Budućim stolarima omogućena praksa u fabrici, uz džeparac

0
Budućim stolarima omogućena praksa u fabrici, uz džeparac

MILIĆI – Fabrika namještaja i masivnih ploča kompanije „Boksit“ iz Milića omogućila je učenicima Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz tog mjesta, koji se školuju za stolare, da tokom raspusta, u vidu ferijalne prakse, pohađaju nastavu u proizvodnim pogonima i tako steknu radno iskustvo, ali i zarade i džeparac.

Izvršni direktor Fabrike namještaja i masivnih ploča Branko Marković rekao je Srni da je danas završena ferijalna praksa za prvu grupu učenika smjera dvoprerade, kojoj je prisustvovalo sedam srednjoškolaca, budućih drvoprerađivača.

„Cilj ovog stručnog usavršavanja bilo je da ih upoznamo sa proizvodnim procesima u fabrici i tehnologijom kojom raspolažemo, ali i sticanje radnih navika i prihvatanje odgovornosti za svoj rad. Većinu ovih učenika, sudeći prema onome kako su se pokazali, čeka siguran posao i izvjesna budućnost“, rekao je Marković.

On je objasnio da su svi učenici koji su pohađali ferijalnu praksu imali status sličan onom koji imaju i ostali radnici fabrike, uz topli obrok i simboličnu novčanu stimulaciju.

„Ferijalnu praksu tokom raspusta u pogonima fabrike proći će 15 učenika milićkog Srednjoškolskog centra, koji se školuju za proizvodna zanimanja iz oblasti drvoprerade“, rekla je direktor ove škole Vesna Bogičević.

Ona je dodala da je zadovoljna saradnjom koju škola ima sa Kompanijom „Boksit“.

„Ovo su zanimanja za kojima postoji potražnja na tržištu rada i zato je interes i učenika i školske uprave, a, naravno i privrednih subjekata, da ta djeca steknu što više i teorijskog, a i praktičnog znanja, da bi, kada završe školovanje, bili dobri radnici. Zato smatram da je podrška Kompanije `Boksit` veoma značajna“, rekla je Bogičevićeva.

Srednjoškolci Marko Perić i Ostoja Marković, završili su prvi razred, smijer drvoprerada i kažu da da će im jednomjesečna praksa u pogonima „Boksitove“ fabrike biti od velike koristi.

„Posao nije težak. Tu sam da zaradim džeparac i naučim neke stvari koje će mi koristiti u budućnosti“, rekao je Marković.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare