Brže rješavanje radničkih problema

0

ZVORNIK – Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva u zvorničkoj kompaniji “Alumina” postala je nezaobilazan faktor u fukcionisanju ovog privrednog subjekta i sada se brže rješavaju problemi radnika, rekao je predsjednik organizacije Radenko Smiljanić.

Smiljanić kaže da radnici više nemaju problem zdravstvenog osiguranja i ovjeravanja zdravstvenih knjižica, te da je postignut i dogovor o visini regresa, koji je ove godine isti za sve radnike.

“Ove godine imali smo i kvalitetniji i znatno jeftiniji ugalj za naše radnike uz znatno bolje uslove otplate nego ranijih godina, a i zimnica je obezbijeđena bez avansa uz odgođenu otplatu”, izjavio je Srni Smiljanić.

Prema njegovim riječima, ova sindikalna organizacija dodijelila je radnicima oko 3.000 KM raznih vidova pomoći, a na poziv Udruženja ratnih vojnih invalida obezbijeđen je i određen broj novogodišnjih paketića za djecu.

On smatra da je radnički standard i dalje daleko ispod potrebnog nivoa, ali da je moguće približiti mu se timskim radom menadžmenta, sindikalnog rukovodstva i svih zaposlenih.

“Bitno je da svi shvate da nismo suprostavljene strane i da zavisimo jedni od drugih. Radnici moraju da znaju da će njihova primanja zavisiti od njihovog zalaganja, stručnosti i sposobnosti, a rukovodstvo da treba da se trudi da što pravednije izvrši raspodjelu kroz radnička primanja”, rekao je Smiljanić.

Smiljanić je podsjetio da je ovaj sindikat, iako je bio ubjedljivo manjinski, uspio da dokaže reperzentativnost sa ubjedljivom većinom.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments