Бројни таленти Иве Шаровић, ученика генерације у основној школи

0
РОГАТИЦА, 11. ЈУНА /СРНА/ - Ученик генерације у Основној школи "Свети Сава" у Рогатици Ива Шаровић добитник је "Вукове дипломе" и једне од посебних диплома за најбоље ђаке у овој образовној установи, а на недавној Међународној олимпијади из руског језила у Нишу била је међу првих пет.

РОГАТИЦА – Ученик генерације у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици Ива Шаровић добитник је „Вукове дипломе“ и једне од посебних диплома за најбоље ђаке у овој образовној установи, а на недавној Међународној олимпијади из руског језила у Нишу била је међу првих пет.

Шаровићева је рекла Срни да је на свечаности „Дан ученичких постигнућа“ добила и награде за више наставних предмета из којих је била међу најбољима.

Она навела да је учестовала на различитим нивоима такмичења из омиљених предмета, историје, математике, хемије, физике и руског језика.

Шаровићева је истакла да је за одлазак на Међународну олимпијаду у мају имала велику подршку од наставнице руског језика у рогатичкој Основној школи Анке Васовић.

„Бити најбољи међу најбољима, учестовати на више такмичења и доносити награде за мене је посебан осјећај и шанса да своје родитеље и школу учиним поносним“, изјавила је Шаровићева.

РОГАТИЦА, 11. ЈУНА /СРНА/ – Ученик генерације у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици Ива Шаровић добитник је „Вукове дипломе“ и једне од посебних диплома за најбоље ђаке у овој образовној установи, а на недавној Међународној олимпијади из руског језила у Нишу била је међу првих пет.

Она каже да је одавно одлучила да упише Гимназију општег смјера у Рогатици, док сматра да је о будућем позиву након средње још рано говорити.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Ивана Соколовић уручила је на јучерашњој свечаности посебне дипломе ове школе за четири ученика деветих разред Јелену Балчаковић и Марка Косорића за најбоље из наставног предмета руски језик и Иву Шаровић и Катарину Ђерић из физике.

Соколовићева је нагласила да су уручене награде ученицима који су остварили запажене резултате на различитим нивоима такмичења и који су име своје школе на најбољи начин представили ван општине, регије и Републике Српске.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић на овој свечаности уручио је прикладне новчане награде за осам „вуковаца“ међу којима је и ученик генерације.

На школској приредби „Дан ученичких постигнућа“ у Основној школи „Свети Сава“, ученици су се представили наступом школског хора, солиста, модерним плесним корегографијама, фолкором, рецитацијама и игроказом.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare