Brojne turističke manifestacije planirane za ljeto

0

VIŠEGRAD – U Višegradu će ovog ljeta biti održan niz turističkih, kulturnih i sportskih manifestacija koje će ovaj grad učiniti još privlačnijim za turiste, a među njima je i „Višegradska regata 2018“ koja će biti održana u julu i očekuje rekordan broj učesnika.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je nakon sastanka sa članovima Organizacionog odbora za pripremu i organizovanje „Višegradske regate“ da ova manifestacija na pravi način promoviše rijeku Drinu i prirodne potencijale višegradske regije.

On je dodao da opština, u saradnji sa organizacijama i udruženjima iz Višegrada, radi na pripremi ovih manifestacija.

„Nastojaćemo da okupimo umjetnike iz Republike Srpske, Srbije i drugih zemalja na manifestacijama kulture koje su prepoznatljive za naš grad. Dosadašnje manifestacije, koje su bile lokalnog karaktera, proširićemo na regionalni, da bismo dali značaj onome što se ovdje dešava“, naveo je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović kaže da je na sastanku bilo riječi o aktivnostima koje će biti organizovane tokom ljetne sezone u ovoj opštini.

Prema njenim riječima, regionalna manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“ ove godine biće produžena na dva dana, a biće obilježena predavanjima o ulozi zanata i starih rukotvorina u razvoju turizma i kreiranju turističkih sadržaja.

Todorovićeva kaže da će 12. skokovi sa višegradske ćuprije biti održani 7. jula, a 14. jula „Višegradska regata“.

„Prvi put ove godine, na prijedlog načelnika višegradske opštine, biće održano i takmičenje u pripremanju najboljeg pasulja“, rekla je Todorovićeva, dodajući da će ova manifestacija biti održana u kampu Stari Brod kod Višegrada.

Ona je dodala da će opština Višegrad i tokom ove turističke sezone pružiti finansijsku podršku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments