Brojna gradilišta u Palama

0

Brojna gradilišta u Palama

PALE – Novoizgrađeno paljansko naselje Obilićevo ovih dana pretvoreno je u veliko gradilište, a moćne mašine „upregnute“ sa na tri lokacije na kojima se realizuju značajni projekti.

Vlada Srpske obezbijedila je sredstva za nastavak izgradnje ulice Mihajla Pupina, počeli su zemljani radovi u sklopu realizacije projekta izgradnje nove škole „Srbija“, a u neposrednoj blizini buduće škole ovih dana će nići i novi pješački most, za čiju je izgradnju opština Pale obezbijedila gotovo stotinu hiljada maraka.

– Ovaj most treba da bude u upotrebi za nešto više od 10 dana i predstavljaće svojevrstan spoj između dva stambena naselja. Nalazi se na mjestu gdje je prelaz najpogodniji za samo stanovništvo, dok će budućim đacima nove škole „Srbija“, koji stanuju sa lijeve obale rijeke Miljacke, predstavljati zgodnu i bezbednu prečicu do školskog dvorišta – rekao je načelnik Pala Slobodan Savić, poslije obilaska gradilišta u Obilićevu.

Inače, izvođač radova na, kako ga građani već i zovu, Mostu za „Srbiju“, je istočnosarajevsko preduzeće „Put“, čiji su nam predstavnici potvrdili da je riječ o mostu sa armirano-betonskim nosačima, ukupne širine četiri metra.

Realizacija ovog poduhvata uveliko će skratiti pješačku vezu najvećeg ovdašnjeg novoizgrađenog naselja sa centralnim dijelom Pala, dok je, nije na odmet podsjetiti, ranije izgrađena i gradska saobraćajnica koja je Obilićevo na kvalitetan način približila urbanom opštinskom jezgru.

Korito Miljacke

Načelnik Pala podsjeća da je upravo na dijelu gdje se gradi novi pješački most, pa nizvodno, sve do velikog mosta i rimokatoličke crkve, sproveden poduhvat regulacije korita Miljacke.

– Na ovom dijelu više neće biti poplava, a dogodine ćemo asfaltirati i sve prilazne puteve – kazao je Savić.

Glas Srpske

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare