Broj saobraćajnih nezgoda manji za 18 odsto

0
PU Zvornik izvještaj

ZVORNIK – Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u julu je evidentirano 60 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 13 saobraćajnih nezgoda ili 18 odsto.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić rekao je danas na konferenciji za novinare da se u julu dogodila jedna saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo jedno lice, što je, statistički posmatrano, na nivou uporednog mjeseca iz prošle godine.

On je dodao da je u julu bilo pet saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima, što je manje za četiri saobraćajne nezgode nego u julu prošle godine.

„Tokom jula ukupno je kontrolisano 2.416 vozača i vozila, i tom prilikom evidentirano 1.697 prekršaja zbog čega je izdato 1.597 prekršajnih naloga, što je više za 30 odsto izdatih naloga nego u julu prošle godine“, rekao je Vasilić.

Podsjećajući da su u julu iz saobraćaja isključena 82 vozača, od kojih su 63 vozili pod dejstvom alkohola, Vasilić je rekao da je od 18. do 31. jula na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik stacionirani radaski sistem „Ramer“ evidentirao 991 prekoračenje brzine.

Načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet Srpko Milošević rekao je da je u julu evidentirano 75 krivičnih djela, što je manje za četiri krivična djela u odnosu na juli prošle godine.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, 65 krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta, što je na nivou istog mjeseca prošle godine.

Navodeći da su evidentirana 34 krivična djela po nepoznatom izvršiocu, Milošević je rekao da broj rasvijetljenih krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 19, što je na istom nivou kao u julu prošle godine.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović istakao je da je u julu ove godine ukupan broj krivičnih djela u padu, da su krivična djela opšteg i privrednog kriminaliteta na istom nivou kao u julu prošle godine, te da je broj saobraćajnih nezgoda u evidentnom padu, što je rezultat pojačane aktoivnosti u ovom segmentu rada.

Abazović je naglasio da su u julu pripadnici Policijske uprave Zvornik učestvovali na obezbjeđivanju skupova visokog rizika, od kojih su obilježavanje stradanja Srba u Podrinju, komemorativni skup u Potočarima, obezbjeđenje „marša mira“ koji se kretao od Nezuka do Potočara, kao i posebna redovna i vanredna obezbjeđenja ličnosti i imovine.

„Policijski službenici su maksimano i profesionalno odradili ove poslove na kojima nije zabilježen ni najmanji incident“, rekao je Abazović i dodao da se, imajući sve rečeno uvidu, može konstatovati da je bezbjednosna situacija na području Policijske uprave Zvornik stabilna i zadovoljavajuća.

Abazović je najavio da će krajem avgusta i početkom septembra rad policije biti pojačan iz razloga što počinje nastava u svim srednjim i osnovnim školama na području Policijske uprave Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare