Briga je manja kada se sa nekim podijeli

0

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske, u sklopu obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, obišli su i višečlane porodice Tomić i Vukašinović, koje žive u kolektivnom alternativnom smještaju u naselju Podgrab kod Pala.

Ove porodice, u kojima živi i po petoro djece, jedva sastavljaju kraj s krajem, pa im je ova pomoć Crvenog krsta RS dobro došla da lakše prebrode svakodnevne poteškoće, ali i iznova se uvjere da nisu sami i zaboravljeni.

Stručni saradnik za zdravstvenu djelatnost u CK RS Ljiljana Gluhović rekla je za „Glas Srpske“ da ova organizacija, u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Palama, nastoji da u skladu sa mogućnostima kontinuirano pomaže višečlanim i siromašnim porodicama, da bi bar djelimično riješile problem nemaštine.

– I ovoga puta Tomićima i Vukašinovićima donijeli smo po dva paketa prehrambenih i higijenskih artikala, a za djecu smo obezbijedili i odjeću, tako da vjerujemo da će im ova podrška biti korisna. Namjeravamo da i ubuduće pomažemo višečlanim porodicama, budemo u stalnom kontaktu s njima i priteknemo im u pomoć kad god se ukaže prilika za to – istakla je Gluhovićeva i dodala da je „svaka poteškoća lakša, a briga manja, ako se podijeli.“

Tomići i Vukašinovići zahvalili su na podršci najveće porodice humanista u Srpskoj, ističući da je i do sada bila značajna.

S obzirom na to da se Tomićima pokvarila mašina za pranje veša, predstavnici CK RS apelovali su na sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu.

Milan Jelić

Porodica Vukašinović svojevremeno je dobila značajnu podršku pokojnog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, a to ni danas ne zaboravljaju.

– Pokojni predsjednik mnogo nam je pomogao i to nikada nećemo zaboraviti – podsjetili su Vukašinovići.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare