Branko Koroman predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo

2

Branko Koroman iz SNSD-a izabran je danas za predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, a novoizabrani odbornici položili su svečanu zakletvu.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici za potpredsjednika Skupštine grada izabran je Zoran Trapara iz Ujedinjene Srpske, za zamjenika gradonačelnika Slobodan Amović iz Demosa, a za sekretara Skupštine grada Mladen Maletić iz SNSD-a.

Nakon što su razriješeni dužnosti dosadašnji načelnici odjeljenja u gradu Istočno Sarajevo, na prijedlog gradonačelnika, izabrani su novi vršioci dužnosti.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije izabrana je Marina Mičić iz Istočnog Novog Sarajeva, za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu izabran je Nikola Vujičić iz Istočne Ilidže, a novi v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove je Ratko Đurović iz Sokoca.

V.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je LJiljana Lizdek sa Pala, a za v.d. načelnika Odjeljenja za prostrno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove imenovan je Obrad Kovač.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić čestitao je svim izabranim odbornicima i novom rukovodstvu, uz želju da u narednom periodu rade u korist građana koji dolaze sa područja svih šest gradskih opština.

Ćosić je istakao da su odbornici danas pokazali da su dostojni pozicija koje obavljaju i da je sve proteklo u fer i korektnoj atmosferi iako skupštinsku većinu, predvođenu SNSD-om, čini 16, od 31 odbornika.

„To meni kao gradonačelniku nameće obavezu da funkcionišem jednako sa svima“, rekao je on i dodao da je siguran da će skupštinska služba zajedno sa Gradskom upravom pokazati sinergiju.

Ćosić je naveo da je pet mjeseci prošlo od izbora i da ne smije više da se gubi vrijeme, zbog čega su danas izabrani i vršioci dužnosti svih pet odjeljenja.

On je naglasio da grad Istočno Sarajevo treba da se ravnomjerno razvija, pa je tako vodio računa da prilikom predlaganja načelnika odjeljenja budu obuhvaćene sve opštine.

„Grad Istočno Sarajevo nastaviće da radi dobre stvari koje je prethodno rukovodstvo radilo, ali još bolje i angažovanije“, rekao je Ćosić i dodao da je ovaj grad specifičan, ali i ponosni bedem i stub cijele Republike Srpske.

Kada je riječ o javnim preduzećima i ustanovama u sastavu grada, Ćosić je rekao da će se rad njihovih direktora cijeniti po tome ako te ustanove budu funkcionisale na prihodovnom principu.

Ćosić je istakao da su ova preduzeća i ustanove opterećeni velikim brojem radnika, ali da neće nikoga otpuštati, te da svi moraju da rade mnogo više.

Novoizabrani predsjednik gradskog parlamenta Branko Koroman naglasio je da će raditi u skladu sa zakonom i procedurama, a sve na dobrobit građana.

On je pozvao sve odbornike da zajedno doprinesu radu i zajedno grade Istočno Sarajevo.

Koroman je naglasio da je grad Istočno Sarajevo specifičan u odnosu na druge gradove u Srpskoj, da se mora uvažavati njegova struktura i da se iz toga iskoriste prednosti za razvoj grada, cijeneći svaku opštinu.

„Potrebno je da napravimo simbiozu svih aktivnosti, jer u ovo vrijeme kada epidemija odnosi ljudske živote, tako i radna mjesta, potrebna je integracija svih ljudi na istom zadatku, da se borimo za razvoj i bolji život građana Istočnog Sarajeva“, poručio je Koroman.

Odbornik SDS-a Goran Šehovac istakao je da je novoformirana skupštinska većina neprirodna i da je sastavljena poslije pet mjeseci od izbora.

On je poručio da će Klub odbornika SDS-a uvijek podržati i gradonačelnika i predsjednika Skupštine u svemu što budu radili i predlagali u interesu građana Istočnog Sarajeva.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika. U zavisnosti od broja stanovnika, svaka opština u svom parlamentu bira odbornike za gradski parlament.

Najviše odbornika je iz opštine Pale, odakle ih dolazi osam, iz Istočne Ilidže i sa Sokoca po šest, iz Istočnog Novog Sarajeva pet, te Trnova i Istočnog Starog Grada po tri odbornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Blago nama! Sve će nam sad procvjetati!

Е сад сви крупним корацима у свијетлу будућност! Срећо и просперитету – ето нас!