Branislav Spasojević predsjednik Skupštine opštine

0

MILIĆI – Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Milići za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Branislav Spasojević iz SNSD-a, koji je tu funkciju obavljao i u protekle četiri godine.

Podršku Spasojeviću, tajnim glasanjem, dalo je 12 odbornika.

Spasojevićev protivkandidat Saša Sušić, takođe iz SNSD-a, dobio je šest glasova, a jedan listić bio je nevažeći.

Spasojević je obećao da će nastaviti da radi kao do sada, te da ne treba mijenjati ono što dobro funkcioniše.

„Predstoji nam veoma zanimljiv i izazovan period. Čekaju nas pretpristupni fondovi EU i na tim zadacima moramo angažovati stručne ljude. Bićemo otvoreni za sve inicijative, bez obzira iz koje političke grupacije dolazile“, istakao je Spasojević.

Voljom većine odbornika obnovljen je mandat i dosadašnjem potpredsjedniku milićke Skupštine Senadu Hasanoviću. Hasanović je u prethodnom mandatu biran kao kandidat SDA, a u ovom kao samostalni odbornik, s obzirom na to da je nakon oktobarskih izbora istupio iz odborničkog kluba te stranke.

Osim Kluba SDA, postizbornih prestrojavanja bilo je i u milićkom SDS-u, jer je Klub odbornika te stranke napustio Zoran Stjepanović, koji je najavio da će ubuduće djelovati kao samostalni odbornik.

Prema poslovniku o radu Skupštine, odbornici su položili svečanu zakletvu, te potpisali izjavu o kodeksu ponašanja.

Na prijedlog načelnika opštine Živojina Juroševića, za njegovog zamjenika, većinom glasova odbornika, izabran je Mile Lalović iz SNSD-a, koji je, takođe, obavljao tu dužnost u protekle četiri godine.

Izabrani su, do raspisivanja konkursa, i vršioci dužnosti sekretara Skupštine i opštinskih odjeljenja.

Od 19 odborničkih mandata u milićkoj Skupštini, na proteklim lokalnim izborima SNSD je osvojio šest, SDS i SDA po tri, PDP, SRS „Dr Vojislav Šešelj“ i lista nezavisnih kandidata po dva, a Socijalistička partija jedan odbornički mandat.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare