Božović i Todorović danas o gradnji bolnice

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović danas će održati sastanka s ciljem otklanjanja svih nesporazuma u vezi sa izdavanjem građevinske dozvole za izvođenje pripremnih radova i početak izgradnje objekta ove zdravstvene ustanove.


Božović je rekao Srni da je na današnji sastanak pozvao i predstavnike svih javnih preduzeća koja gazduju infrastrukturom na području opštine.

„Ovaj sastanak organizovao sam da bismo otklonili sve dileme oko izdavanja dozvole. Što se tiče opštine, tu nema nikakvih prepreka. Daćemo sve što treba, a ako treba prekršićemo i zakon“, istakao je Božović.

On je posebno naglasio da neće dozvoliti da neko manipuliše njegovim imenom i opštinom na čijem je čelu, i da ga okarakteriše kao osobu koja je protiv nečega za šta se svim silama borio i kao odbornik i kao poslanik, a sada kao načelnik opštine.

Direktor Bolnice Goran Todorović ranije je rekao Srni da što prije moraju početi pripremni radovi u smislu uklanjanja stabala, izmiještanja postojeće instalacije i čišćenja terena kako bi, onog trenutka kada dobiju građevinsku dozvolu, započelo iskopavanje i izlivanja temelja.

„Naš cilj je da maksimalno ubrzamo administrativne poslove u vezi sa izdavanjem dozvola svih vrsta za koje je nadležna opština, kako građevinska sezona ne bi prošla i da ne bi počela gradnja kada joj nije vrijeme“, naglasio je Todorović.

On smatra da je sada pravo vrijeme za gradnju i da treba iskoristiti svaki dan da se nešto uradi, te da će sve nadležne institucije dati maksimalan doprinos da se sva procedura ubrza kako bi konačno počela i u roku bila završena gradnja toliko željene i čekane zgrade Bolnice u Istočnom Sarajevu.

Početak sastanka, koji će biti održan u prostorijama Opštine Istočna Ilidža, zakazan je u 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare