Božović: Festival dokazao da pozorišna umjetnost treba gradu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Selektor Međunarodnog festivala malih scena i monodrame /MEFEMM/ Istočno Sarajevo LJubo Božović ocijenio je danas da je ovaj festival svojim punoljetstvom dokazao da pozorišna umjetnost treba ovom gradu i njegovim stanovnicima jer oni zaslužuju dobre pozorišne predstave, ali i vlastitu profesionalnu pozorišnu scenu.

„Svih festivalskih večeri, od 3. decembra do sinoć, naši građani pokazali su da su željni pozorišta i iskreno se nadam da će ovogodišnje predstave svima ostati u prijatnom i dugom sjećanju“, rekao je Božović Srni.

On je istakao da mu je, kao selektoru festivala, ispunjena želja da su sve predstave bile veoma posjećene, a publika zadovoljna. „Za svaku predstavu sa karte su bile unaprijed rasprodate“, rekao je Božović.

On je ocijenio da su sve predstave po kvalitetu bile na zavidnom nivou i prilično izjednačene, dodajući da je ove godine napravljena veoma dobra selekcija.

Božović je istakao da su posjetioci svojim intereaktivnim pristupom predstavama pokazali da sazrijevaju u ozbiljnu pozorišnu publiku, koja reaguje na pravi način i na pravim dramskim mjestima, te tako ohrabruje glumca da ispolji dodatnu energiju i pruži svoj stvaralački i umjetnički maksimum.

On je potvrdio da je za naredni, 19. MEFEMM već dobio dvije prijave u kategoriji monodrame, i to iz Slovenije i Makedonije.

Predstava „Plan B“ Hercegnovskog pozorišta pobjednik je 18. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame Istočno Sarajevo, koji je završen sinoć proglašenjem pobjednika i revijom narodnih nošnji.

Na festivalu su odigrane monodrame „Naši dani“ u izvođenju Radoslava Milenkovića, „Zoran Radmilović“ u izvođenju Ivana Tomaševića, kao i monodrame Jovane Đorić „Ja kao gola“ i Jovice Jašina „Franše d`epere na južnom bulevaru“.

„FaVi tetar“ iz Beograda izveo je predstavu „Divan dan“, Narodno pozorište Republike Srpske predstavu „Žiranti“, Balkan novi pokret i Pozorište na Terazijama predstavilo se „Čajem od jasmina“, Narodno pozorište Leskovac „Polovnjačama“ i Hercegnovsko pozorište predstavom „Plan B“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare