Božović: Festival dokazao da pozorišna umjetnost treba gradu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Selektor Međunarodnog festivala malih scena i monodrame /MEFEMM/ Istočno Sarajevo LJubo Božović ocijenio je danas da je ovaj festival svojim punoljetstvom dokazao da pozorišna umjetnost treba ovom gradu i njegovim stanovnicima jer oni zaslužuju dobre pozorišne predstave, ali i vlastitu profesionalnu pozorišnu scenu.

“Svih festivalskih večeri, od 3. decembra do sinoć, naši građani pokazali su da su željni pozorišta i iskreno se nadam da će ovogodišnje predstave svima ostati u prijatnom i dugom sjećanju”, rekao je Božović Srni.

On je istakao da mu je, kao selektoru festivala, ispunjena želja da su sve predstave bile veoma posjećene, a publika zadovoljna. “Za svaku predstavu sa karte su bile unaprijed rasprodate”, rekao je Božović.

On je ocijenio da su sve predstave po kvalitetu bile na zavidnom nivou i prilično izjednačene, dodajući da je ove godine napravljena veoma dobra selekcija.

Božović je istakao da su posjetioci svojim intereaktivnim pristupom predstavama pokazali da sazrijevaju u ozbiljnu pozorišnu publiku, koja reaguje na pravi način i na pravim dramskim mjestima, te tako ohrabruje glumca da ispolji dodatnu energiju i pruži svoj stvaralački i umjetnički maksimum.

On je potvrdio da je za naredni, 19. MEFEMM već dobio dvije prijave u kategoriji monodrame, i to iz Slovenije i Makedonije.

Predstava “Plan B” Hercegnovskog pozorišta pobjednik je 18. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame Istočno Sarajevo, koji je završen sinoć proglašenjem pobjednika i revijom narodnih nošnji.

Na festivalu su odigrane monodrame “Naši dani” u izvođenju Radoslava Milenkovića, “Zoran Radmilović” u izvođenju Ivana Tomaševića, kao i monodrame Jovane Đorić “Ja kao gola” i Jovice Jašina “Franše d`epere na južnom bulevaru”.

“FaVi tetar” iz Beograda izveo je predstavu “Divan dan”, Narodno pozorište Republike Srpske predstavu “Žiranti”, Balkan novi pokret i Pozorište na Terazijama predstavilo se “Čajem od jasmina”, Narodno pozorište Leskovac “Polovnjačama” i Hercegnovsko pozorište predstavom “Plan B”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments