Božićni koncert kruna obilježavanja 120 godina postojanja društva

0

SARAJEVO – U Sarajevu će večeras biti održan Božićni koncert u čast najradosnijeg hrišćanskog praznika, a kojim će biti završeno obilježavanje 120 godina postojanja Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“.

Organizatori kažu da „Prosvjeta“ ne odstupa od koncepta koji je Božićni koncert imao od svog prvog izdanja, tako da, u skladu sa božićnim praznicima, počinje duhovnom muzikom.

I ove godine nastupiće Kamerni ansambl „Teodor Romanić“ ovog društva kojim diriguje Josip Katavić, a iz Banjaluke dolazi etno-grupa „Trag“ koja će izvesti šest tradicionalnih kompozicija iz svih krajeva Balkana, dok će koncert zatvoriti gosti iz kulturno-umjetničkog društva „Abrašević“ iz Beograda“

„Prosvjeta“ je u protekloj godini nizom aktivnosti obilježila 120 godina postojanja društva.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM u prodaji su na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo, a cjelokupan prihod ići će u „Prosvjetin“ fond za stipendiranje đaka i studenata.

Kamerni ansambl „Teodor Romanić“ predstaviće se sa šest duhovnih kompozicija.
Biće izvedene kompozicije bugarskog kompozitora Hristova, dvije kompozicije Sergeja Rahmanjinova, te heruvimska pjesma ukrajinskog kompozitora Lvovskog, koja će ovom prilikom biti premijerno izvedena u BiH.

Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 19.30 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare