Bosić: Najbolji kandidati za načelnika i odbornike

0

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je večeras na Palama da je očigledno da je SDS u ovoj opštini ponudio najboljeg kandidata za načelnika i najbolje ljude za listu za odbornike.
„To je osnova na kojoj baziramo optimizam i sigurnost da će građani glasati i za našeg kandidata za načelnika i za listu za odbornike“, rekao je Bosić novinarima nakon radnog sastanka sa kandidatom za načelnika Pala Miodragom Kovačevićem i kandidatima za odbornike SDS-a.

Podsjećajući da je SDS sa koalicionim partnerima i do sada predvodio skupštinsku većinu na Palama, Bosić je ocijenio da ta vlast ima rezultate i ima čime da se pohvali u kampanji za lokalne izbore.

„Ubijeđeni smo da će građani, koji imaju i istorijski odnos prema Republici Srpskoj i politici uopšte, shvatiti šta je najbolje za njih i da neće napraviti grešku na ovim izborima“, rekao je Bosić.

Nosilac izborne liste SDS-a za opštinu Pale i predsjednik paljanskog SDS-a Bojan Ninković ocijenio je da ova stranka ponudila najboljeg kandidata za načelnika i listu za odbornike sastavljenu od moralnih, poštenih, stručnih, kvalitetnih i dostojanstvenih kandidata koji imaju jasan program koji mogu da provedu u djelo.

„SDS je i do sada uradio mnogo u opštini Pale – dugi niz godina je na čelu ove opštine i nadamo se da će tako i da ostane“, rekao je Ninković.

Navodeći da je na sastanku sa liderom stranke napravljen presjek stanja Ninković je izrazio uvjerenje da SDS na Palama gazi krupnim koracima ka pobjedi na izborima 2. oktobra.

Aktuelni načelnik Pala i kandidat za ovu funkciju u novom mandatu Miodrag Kovačević smatra da su Pale jedna od tri najstabilnije opštine u Republici Srpskoj, a kao argument za to naveo je da je za protekle četiri godine vraćeno 6,5 miliona maraka dugova, te da je investirano šest miliona.

Na teret vlasti na nivou Republike Srpske Kovačević je u prvi plan stavio probleme u privrednim kapacitetima na prostoru Pala – Olimpijskom centru „Jahorina“, „Famosu“ i „Srpskim šumama“, te Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

„Univerzitet se stihijski uništava, u budžetu se smanjuju sredstva tako da su fakulteti prinuđeni da iz svojih sredstava isplaćuju plate i materijalne troškove, smanjuje se broj studijskih grupa“, rekao je Kovačević i dodao da je u novoj školskoj godini popunjeno svega 42 odsto mjesta na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare