BORS: Uspješno riješen problem stambenog zbrinjavanja

0

Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/, od svog osnivanja stoji na prvoj liniji odbrane prava boračkih kategorija i bije bitku da oni koji su odbranili Srpsku i njene institucije postanu što je više moguće uvaženi članovi društva, izjavio je Srni predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina.

Parađina je rekao da Boračka organizacija Pale ima više od 4.800 kategorisanih boraca, od kojih je 625 članova porodica poginulih boraca, te oko 480 ratnih vojnih invalida.

On je naglasio da je problem stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i invalida od prve do četvrte kategorije uspješno riješen putem programa Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, te da je sada potrebno rješavati probleme kategorije građana koja se nalazi u stanju socijalne potrebe.

“Ono što je najveći problem, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, svakao je zapošljavanje članova boračkih kategorija, s naglaskom na djecu poginulih boraca”, rekao je Parađina, uoči Dana boraca Republike Srpske.

On je precizirao da se na evidenciji nezaposlenih na Palama trenutno nalazi 626 demobilisanih boraca i 73 djece poginulih boraca sa područja ove opštine.

On je dodao da Boračka organizacija Pale, u saradnji sa lokalnim partnerima, intenzivno traga za rješenjima koja će poboljšati status ove kategorije građana.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments