BORS: Sačuvati Srpsku

0

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina poručio je danas, povodom obilježavanja krsne slave ove organizacije – Mitrovdana, da se odavanjem počasti poginulim srpskim junacima njeguje sjećanje na ljude koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske.

Parađina je istakao da njegovanje tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata RS jeste obaveza i za sve buduće generacije, jer narod koji zaboravlja svoju prošlost pod upitnik stavlja i sadašnjost, te tako ne može računati ni na budućnost.

„RS je naša najvrijednija tekovina i poručujem novoizabranim predstavnicima srpskog naroda u zajedničkim organima BiH, kao i republičkim vlastima, da se RS mora sačuvati u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom“, istakao je Parađina i dodao da niko nema pravo da pravi bilo kakve kompromise koji bi išli na štetu srpskog naroda.

Parađina je naglasio da treba krenuti u rješavanje životnih problema boračkih kategorija, a jedno od najvažnijih pitanja je zapošljavanje ovih kategorija.

Obilježavanje krsne slave Boračke organizacije počelo je jutros parastosom poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata RS u paljanskoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice i polaganjem vijenaca na centralnom spomen-obilježju.

U Hotelu „Damis“ obavljeno je lomljenje slavskog kolača i svečani ručak.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=RRYai3FwseU}

(www.palelive.com / Agencije)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare