Borci pozvali na boračko i političko jedinstvo

0

FOČA – Sa proslave Dana boraca Vojske Republike Srpske u Foči danas je poručeno da je boračkoj populaciji, ali i političarima u Srpskoj, potrebno jedinstvo.
Član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Miloš Lazović rekao je da je ova organizacija spremna da pozove na razgovor sve organizacije koje baštine tekovine posljednjeg rata.

„Prema našoj evidenciji, takvih je pet organizacija u Srpskoj. Mi smo spremni napraviti i nove izbore unutar boračke populacije samo zbog jednog cilja – da postoji jedinstvena Boračka organizacija Republike Srpske“, rekao je Lazović.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Foča Srđan Stanković ponovio je da je nezaposlenost demobilisanih boraca problem koji najviše pogađa ovu populaciju.

„Zapošljavanje djece poginulih boraca ide nekako, koliko-toliko, ali je najgora situacija sa demobilisanim borcima koji su bez posla“, rekao je Stanković.

On je napomenuo da je u Foči više od 3.000 demobilisanih boraca, od kojih su većina bez zaposlenja.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić poručio je da u pomaganju boračkim kategorijama, koliko god da se uradi, nikad nije dovoljno.

„Uvijek treba raditi više i uvijek se može uraditi više. Zadatak je to svih organa, od Republike Srpske do lokalnih zajednica“, rekao je Mašić.

On je dodao da na Dan boraca niko nema pravo da govori o bilo čemu drugom osim o jedinstvu i ljubavi.

Dan boraca obilježen je pomen-parastosom kod centralnog spomenika poginulih boraca i civila u proteklom ratu, polaganjem cvijeća, prisluživanjem svijeća, obilaskom spomen sobe i svečanim koktelom u Centru za kulturu i informisanje.

U proteklom ratu u Foči je, prema podacima Monografije poginulih, na srpskoj strani živote izgubilo 400 boraca i 148 civila.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare