Boračka organizacija osudila hapšenje Rogatičana

0

Predsedništvo Boračke organizacija opštine Sokolac osudilo je nedavno hapšenje osam Rogatičana zbog sumnje da su počinili zločin protiv čovečnosti, ocenivši nedopustivim da pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) naoružani upadaju u stanove i plaše srpske porodice.

“Nedopustivo je da pripadnici Sipe sa fantomkama na glavama upadaju u kuće i stanove naoružani dugim cijevima koje odmah po otvaranju vrata prislone na čelo. Tako plaše sve članove domaćinstva”, ističu u sokolačkoj Boračkoj organizaciji.

U ovoj organizaciji napominju da se na ovakav način širi strah među ostalim srpskim stanovništvom.

Pripadnici Sipe su prošle sedmice, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili Radomira Markovića (59), Mileta Kušića (42), Dragana Božovića (45), Sašu Perkovića (42), Radomira Gluhovića (49), Peru Radovića (50), Iliju Vukašinovića (52) i Miloša Vukašinovića (45) – osumnjičene za zločin protiv čovečnosti na području opštine Rogatica.

Na današnjoj sednici Predsjedništva Boračke organizacije opštine Sokolac istaknuto je da će na izborima, koji će u maju i junu naredne godine biti održani u Boračkoj organizaciji Republike Srpske i opštinskim organizacijama, na području ove opštine biti izabrano novo rukovodstvo i 17 novih mjesnih odbora.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments