Boračka organizacija: Izetbegović je najveća politička kukavica

0

Boračka organizacija opštine Pale oštro je osudila izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića nakon izrečene prvostepene presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, nazivajući ih moralisanjem.

„Izetbegovićevo političko hipnotisanje i obezglavljivanje javnosti u Republici Srpskoj neće proći“, ističe se u saopštenju Boračke organizacije opštine Pale i dodaje da je Izetbegovićeva politika permanentno usmjerena ka nestabilnosti BiH.

U saopštenju se navodi da je evidetno da je Izetbegović najveća politička kukavica jer nije riješio pitanje pokušaja linčovanja tadašnjeg predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Boračka organizacija opštine Pale poručuje da je general Ratko Mladić heroj srpskog naroda, častan, sposoban i hrabar oficir, simbol borbe i otpora Srba u prethodnom građanskom ratu u BiH.

Izetbegović je nakon objavljivanja prvostepene presude Haškog tribunala Mladiću ocijenio da je od presudnog značaja za budućnost odnosa u BiH da bude skinuta hipoteka zločina sa naroda i locirana na pojedince, ali i da „nijedan narod Mladića ne bi smio smatrati herojem“.

„Radi budućnosti, radi uvažavanja boli i patnje komšija sa kojima valja dalje živjeti, radi odnosa prema samom sebi, nijedan narod, pa ni srpski, Mladića ne bi smio zvati herojem, praviti o njemu pjesme, ne bi smio slaviti zločine, odlikovati ratne zločince, dočekivati ih na aerodromima, dizati im spomenike i po njima nazivati škole i ulice“, naveo je Izetbegović i Mladića nazvao „zločincem i kukavicom“.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala za zločine u bivšoj Jugoslaviji 22. novembra osudilo je generala Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare