Bolnici uručena tri respiratora vrijedna 141.000 KM

0

ZVORNIK – Zvorničkoj Opštoj bolnici uručena su danas tri respiratora, ukupne vrijednosti 141.000 KM, koji su nabavljeni sredstvima zvorničkih privrednika, potvrdio je danas direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović.

opović je rekao novinarima da će u narednih desetak dana Opštoj bolnici biti isporučen i četvrti respirator, koji će donirati „Elektroprivreda“ Republike Srpske.

On je istakao da će ova donacija dobro doći iz razloga što se može očekivati pogoršanje epidemiološke sitacije koju treba dočekati spremno.

„Imamo kadar, sredstva za rad i naravno prostorne kapacitete da primimo sve pacijente kojima bude potrebna takva pomoć“, rekao je Popović.

Podsjetivši da je od Vlade Republike Srpske Opšta bolnica Zvornik ranije dobila dva mobilna respiratora, Popović je rekao da je prije ovih donacija ova zdravstvena ustanova imala četiri respiratora i četiri anasteziološka aparata koji mogu da rade „posao“ respiratora.

Popović je rekao da je u Kovid odjeljenje Opšte bolnice smješteno osam pacijenata i podsjetio da na regiji Birač ima oko 60 lica zaraženih virusom korona.

Prema njegovim riječima, pacijenti koji su smješteni u Kovid odjeljenje su sa blažom ili lakšom kliničkom slikom i nema ni jedan pacijent na respiratoru.

Popović je zahvalio gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću koji je bio inicijator akcije „Respirator za svaku bolnicu“, kompaniji „Alumina“, privrednicima i svima koji su podržali ovu akciju.

Stevanović je rekao da su u ovoj akciji učestvovali privrednici, Srpska pravoslavna crkva i Ismaska zajednica, te Mile Jokić sa 10.000 evra, iz zvorničkog naselja Grbavci koji živi i radi u Frankfurtu.

Gradonačelnik je rekao da je od ovih prikupljenih donacija i sredstava Gradske uprave nabavljen jedan, dok je kompanija „Alumina“ finansirala dva respiratora i zahvalio svima koji su učestvovali u nabavci respiratora za Opštu bolnicu Zvornik.

„Kad su nam bili potrebni respiratori, vidjela se solidarnost svih dobrih ljudi koji su pomogli u nabavci ovih medicinskih aparata“, rekao je Stevanović i dodao da se svaka teška situacija lakše prevaziđe kada svi zajedno učestvuju u njenom rješavanju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare