Bolnici „Srbija“ doniran topli krevetić

0

ISTOČNO SARAJEVO – Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu isporučen je topli krevetić sa termoregulacijom, koji je nabavljen u humanitarnoj akciji koju je pokrenulo Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“.

Odgovorno lice podružnice ovog udruženja u Istočnom Sarajevu Mileva Mirović Tanić izjavila je Srni da je ova donacija od velikog značaja pedijatrijskom odjeljenju zbog lakšeg održavanja temperature tijela beba koje su izašle iz inkubatora i zbog lakšeg transporta prijevremeno rođenih beba sa jednog odjeljenja na drugo.

„Početkom marta održana je obuka medicinskog osoblja na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske, tako da osim moderne opreme imamo i vrhunske medicinske radnike za koje znamo da će novu opremu i koristiti“, navela je Tanićeva.

Ona je podsjetila da je za kupovinu devet toplih krevetića u akciji „Za topli zagrljaj“ prikupljeno 36.000 KM, a da je jedan krevetić donirala jedna kompanija.

„Devet toplih krevetića nalazi se na neonatološkom odjeljenju UKC u Banjaluci, a jedan krevetić je doniran pedijatrijskom odjeljenju bolnice `Srbija` u Istočnom Sarajevu, koji je stigao u ovu zdravstvenu ustanovu u petak“, dodala je Tanićeva.

Ona je istakla da je Udruženje do sada realizovalo značajne kampanje i aktivnosti i da je, osim pomoći bolnicama i kliničkom centru, njihov rad usmjeren na pomoć porodicama čija djeca još prolaze proces liječenja i rehabilitacije.

„Veliki broj prijevremeno rođene djece prati niz zdravstvenih komplikacija i mi smo tu da pružimo podršku. Proces vježbanja i fizijatrijskih tretmana izuzetno dugo traje kod nekih beba i naredna aktivnost je da razmotrimo koje su zakonske mogućnosti da se majkama prijevremeno rođenih beba produži porodiljsko odsustvo“, rekla je Tanićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare