Bolnici predat hematološki brojač vrijedan 51.000 KM

0
Bolnici predat hematološki brojač vrijedan 51.000 KM

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik gradske Skupštine Miroslav Lučić predali su danas rukovodstvu Bolnice Istočno Sarajevo hematološki brojač za laboratorijsku analizu krvi za čiju je nabavku grad iz budžeta izdvojio oko 51.000 KM.

Vuković je izrazio zadovoljstvo što je grad imao mogućnosti i razumijevanja za zahtjeve Bolnice Istočno Sarajevo da se nabavi važan uređaj za hematološku laboratoriju.

On je podsjetio da je grad Istočno Sarajevo i do sada pomagao ovoj zdravstvenoj ustanovi, dodajući da je u prethodnih 10 godina izdvojeno 706.000 KM u novcu ili opremi koja je donirana bolnici.

„To pokazuje odgovoran odnos prema ovoj zdravstvenoj ustanovi, jer grad, bez obzira što nije nadležan za ovaj vid zdravstvene zaštite, kada je u mogućnosti izdvoji novac i pomogne bolnici“, istakao je Vuković.

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je da je bolnica dobila hematološki aparat koji će sa mnogo manje resursa dati više podataka.

On je pojasnio da je aparat potreban hematolozima i pedijatrima koji iz krvi mogu da saznaju mnogo podataka koji su potrebni za uspješno postavljenje dijagnoze i liječenje pacijenta.

Todorović je zahvalio gradu koji je imao razumijevanja i omogućio im nabavku ovog aparata.

„Nama je svaka pomoć dobrodošla, a pomoć u aparatima nam je najdraža. Kada dobijete novi aparat pomoću kojeg proširujete svoje mogućnosti i možete lakše da pružite zdravstvenu zaštitu, to je za nas najdragocijenije“, naglasio je Todorović.

Šef biohemijsko-hematološke laboratorije Zorka Pjević Racković rekla je da bolnica ima veliki broj pacijenata, zbog čega im je bio potreban ovakav uređaj koji će proširiti paletu analiza i omogućiti pacijentima da dobiju kvalitetniju uslugu.

„Pored toga što se mogu diferencirati određene krvne loze i raditi kompletna krvna slika, na aparatu će se moći raditi i druge pretrage i vršiti bolja dijagnostika nekih infektivnih oboljenja koje do sada nismo mogli da radimo“, pojasnila je ona, ističući da je dijagnostika važan faktor u liječenju pacijenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare