Болница „Србија“ прославила крсну славу Свете Враче

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Директор Болнице „Србија“ Источно Сарајево Небојша Шешлија рекао је да ова болница из године у годину биљежи знатне резултате у раду увођењем нових услуга, истичући да ће тај тренд бити настављен, као и да ће настојати да и даље у ову здравствену установу долазе најеминентнији стручњаци.

„Трудимо се да испоштујемо све потребе које се појављују код становника и учинимо их доступним у нашој установи“, истакао је Шешлија поводом крсне славе Болнице Свети врачеви Дамјана и Козме.

Он је подсјетио да се данашњом крсном славом завршава и манифестација „Дани Болнице Србија“ која је у протеклој седмици окупила најеминентније стручњаке и пруже едукацију запосленим.

Помоћник директора за медицинске послове Болнице „Србија“ Ђорђе Пејић рекао је да је ова болница прије четири године добила нов, опремљен објекат, али да су се показале одређене мањкавости када је ријеч о стручном кадру.

Пејић је нагласио да су се због тога одлучили да распишу велики број специјализација, посебно за оне докторе који су дефицитарни како би се одржало нормално функционисање ове здравствене установе.

„Циљ нам је да наше докторе стално едукујемо“, рекао је Пејић и нагласио да су едукације и даље у плану.

Указујући на сарадњу са водећим медицинским установама у земљи и у региону, он каже да менаџмент жели да доведе добре стручњаке како би пацијентима омогућио потпуну услугу.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је Болница „Србија“ кључна здравствена установа не само у граду Источно Сарајево, него и у цијелој регији, која се стално развија, образује своје кадрове и расте.

Према његовим ријечима, посљедњих пет година је напредних и прогресивиних година Болнице „Србија“, а данашња слава је круна свега онога што се радило у овој години.

Он је нагласио да ће Градска управа Источно Сарајево и даље подржавати ову здравствену установу, те за сљедећу годину најавио почетак изградње Парка великана српског здравства у кругу болнице.

„Заједно са општинама у саставу града радимо на изградњи паркинга у кругу болнице, ући ћемо у активности око набавке неопходне опреме и тиме показати да је ово институција од кључног значаја за града Источно Сарајево“, поручио је Ћосић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare