Bolnica „Srbija“ će do januara proraditi u punom kapacitetu

0

Preseljenje u novoizgrađenu bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu biće u nekoliko etapa, po spratovima, a do početka naredne godine ova zdravstvena ustanova trebalo bi da profunkcioniše u punom kapacitetu, izjavio je Srni portparol ove bolnice Dalibor Bošković.

Bošković je rekao da je prošle sedmice grupa medicinskih sestara prošla obuku na novim aparatima postavljenim u prizemlju novog objekta, gdje se nalaze odjeljenja onkologije, ORL, oftamologije, urologije i pulmologije, koja će biti i prva useljena.

„Nakon toga će uslijediti preseljenje na drugi sprat, gdje je intenzivna njega, operacione sale, koje su velikim dijelom opremljenje, a svakodnevno nam dolazi i preostala oprema koje se odmah i montira. Odmah nakon monataže nove opreme i aparata, osoblje naše bolnice započinje svakodnevnu obuku“, istakao je Bošković.

On je upozorio i da samo preseljenje zavisi od završetka građevinskih radova, koji su pri kraju.

„Riječ je o završetku radova na sistemu grijanja i na još nekim dijelovima, ali, u svakom slučaju, za kraj decembra ili početak januara možemo očekivati da će sva odjeljenja i sav prostor nove bolnice biti u funkciji“, zaključio je Bošković.

Bolnica „Srbija“, u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM, svečano je otvorena 5. oktobra, a vrpcu su presjekli predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, resorni ministar Dragan Bogdanić i izaslanik predsjednika Srbije Nebojša Stefanović.

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu položen je 7. jula prošle godine. Zgradu čine dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji su povezani polikliničkim objektom, čineći kompleks od oko 15.000 metara kvadratnih sa oko 210 bolničkih kreveta.

Planirano je da nova bolnica u Istočnom Sarajevu dugoročno pruža savremene medicinske usluge za 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije.

Bolnica je naziv dobila kao znak zahvalnosti Srbiji za liječenje građana Sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare