Bolnica Kasindo neće biti zatvorena

0

ISTOČNO SARAJEVO – Rukovodstvo bolnice Kasindo osudilo je orkestrirane napade na ovu zdravstvenu ustanovu koje, kako ističu, jedan broj lica posljednjih sedmica plasira u različitim medijima i poručilo da ova zdravstvena ustanova neće biti zatvorena.

U pisanoj izjavi rukovodstvo bolnice navodi da su posebno iznenađeni nekorektnim, tendencioznim i uznemiravajućim medijskim istupima predsjednika Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Miodraga Femića, odnosno neistinitim tvrdnjama da je bolnica Kasindo pred zatvaranjem.

“Naše iznenađenje je tim veće jer smo predstavnike tog sindikata korektno primili, ugostili i omogućili im da održe sastanak u prostorijama naše bolnice, iako su došli nenajavljeni i usred radnog vremena”, navodi se u saopštenju, koje je potpisao vršilac dužnosti direktora bolnice Kasindo Slavko Ždrale.

Rukovodstvo smatra da je zloupotrijebljeno gostoprimstvo i omalovažena dobra volja da se podrži svaki vid sindikalnog organizovanja zdravstvenih radnika, makar se radilo i o sindikatu koji nije reprezentativan.

“Ukoliko se predstavnici Strukovnog sindikata zaista toliko brinu za zdravstveni sistem, doktore, a nadamo se i pacijente u Republici Srpskoj, smatramo da su za sastanak u našoj bolnici mogli izabrati kasne popodnevne časove ili jedan od neradnih dana u sedmici”, navodi se u saopštenju.

Umjesto toga, navodi se, oni su, sastankom koji je trajao tri časa, dio naših radnika onemogućili da rade posao za koji su plaćeni.

“Moguće je da je zbog zadržavanja naših doktora na sastanku jedan dio pacijenata, kako tvrde predstavnici tog sindikata, zaista morao da potraži pomoć u privatnim zdravstvenim ustanovama”, napominje se u saopštenju.

Rukovodstvo smatra da neko ko je proveo svega nekoliko časova u ovoj bolnici, prikupivši jednostrane poluinformacije, ne može imati uvid u kompletnu situaciju u bolnici, a pogotovo ne bi smio da širi dezinformacije o zatvaranju bolnice, čime se uznemiravaju pacijenti i građani Istočnog Sarajeva.

“Bolnica Kasindo ima brojne probleme u poslovanju, što javnost zna, ali se svakodnevno borimo da građanima obezbijedimo adekvatnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu. O zatvaranju nikako ne razmišljamo”, poručuje rukovodstvo bolnice.

Naprotiv, ističu oni, zahvaljujući naporima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, započeta je rekonstrukcija jednog dijela ove bolnice što će sigurno obezbijediti bolje uslove za rad zdravstenim radnicima i za liječenje oboljelih.

“Ukoliko Femić smatra da ima rješenje za probleme bolnice, podsjećamo ga da je u toku procedura za izbor direktora Bolnice Kasindo i ohrabrujemo ga da se prijavi kao stručnjak koji se dokazao u svom poslu i kao menadžer sa dugogodišnjim iskustvom u vođenju zdravstvenih ustanova”, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments