„Boksit“ organizovao prvomajsko druženje

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ organizovala je danas proslavu 1. maja, Međunarodnog praznika rada, uz pečenog vola na ražnju i posluženje, čime je nastavljena tradicija prekinuta zbog virusa korona.

Predsjednik Kompanije i Grupacije „Boksit“ Rajko Dukić čestitao je svima praznik rada, rekavši da su protekle dvije godine bile izuzetno teške.

„Imali smo borbu pojedinačno, svako na svoj način, i svi zajedno, kako da sačuvamo zdravlje i život, a mi koji radimo imali smo i dodatne probleme i zadatke kako da u takvim vremenima, kada je borba za život neizvjesna, sačuvamo proizvodnju, radimo, stvaramo dobra i izađemo na tržište koje je praktično neregularno“, rekao je Dukić Srni.

Direktor u „Boksitovom“ Turističko-ugostiteljskom kompleksu „Motel Milići“ Mirjana Lazarević izjavila je Srni da je ovo dobar početak i najava uspješne turističke sezone jer ovaj kompleks može mnogo toga da ponudi gostima.

„Ovo je prilika da se dužimo, da budemo optimističniji i da idemo korak ispred“, rekla je Lazarevićeva.

Međunarodni praznik rada – Prvi maj obilježava se širom svijeta u znak sjećanja na dan kada su radnici zu Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za svoja radnička prava.

Prvog maja 1886. godine više desetina hiljada radnika zahtijevalo je bolje uslove rada i osmočasovno radnio vruijeme.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare