Bokonjić: studenti se prilagođavaju novom načinu predavanja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Medicinski fakultet u Foči organizovao je u četvrtak probna onlajn predavanja za svaku godinu studija svih programa ovog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo, rekao je Srni dekan Dejan Bokonjić.

On je istakao da je konekcija bila odlična i da su i zvuk i slika bili bez ikakvih smetnji, te da je dogovoreno da svake sedmice preko gugl kalendara studenti dobiju raspored ovih predavanja.

„Studenti su prošli obuku da koriste ovaj onlajn alat za učenje na daljinu. Profesori imaju naloge studenata i vrlo jednostavno će ostvariti sa njima konekciju. Osim učenja na daljinu koristićemo i druge alate kao što je postavljanje PPT i pdf prezenatacija, i tekstova u vordu sa materijalama koji studenti treba da nauče“, rekao je Bokonjić.

Bokonjić je najavio i da će biti organizovani forumi za dikusije i onlajn testiranje kao i kvizovi.

„Cijelu ovu aktivnost započinjemo zvanično naredne sedmice i mislimo da će za deset dana čitav sistem biti potpuno operativan“, istakao je Bokonjić.

Bokonjić je rekao da je odziv studenata na prvom obraćanju preko interneta bio odličan.

„Oko 80 odsto studenata je danas bilo aktivno. Imamo kompletnu evidenciju za svakog ulogovanog studenta. Studenti su bili vrlo odgovorni i zainteresovani“, rekao je Bokonjić.

Kada je riječ o profesorima, Bokonjić je naveo da su za profesore koji rade u punom radnom odnosu na fakultetu i u Univerzitetskoj bolnici organizovane pojedinačne edukacije vezano za korištenje ovih alata.

„Takođe je svim našim profesorima mejlom poslato obavještenje i precizne instrukcije oko načina izvođenja onlajn nastave. Većina profesora je jako zainteresovana da se oproba u predavanjima na ovaj način“, rekao je Bokonjić.

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči je pojasnio da je plan da većinu teoretske nastave i dio praktične nastave odrade na ovaj način, kako bi, ukoliko se ispune uslovi, pred kraj semestra po povratku studenata organizovali samo kondezovanu praktičnu nastavu.

„Dio kolokvijuma će biti organizovan preko testova, a ispiti po prestanku vanrednog stanja. Shodno razvoju situacije i po uputstvima resornog Ministarstva i Univerziteta planiramo modifikovati postojeće planove ukoliko bude potrebno“, zaključio je Bokonjić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare