Bogosluženja za božićne praznike

0

Jutarnjom liturgijom, večernjom službom i paljenjem badnjaka, srpska pravoslavna parohija Pale na Badnji dan počinje sa pripremama za najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Prema rasporedu bogosluženja, na Badnji dan u Sabornom hramu Svetog arhangela Gavrila liturgija će početi ujutru u 8.00 časova, dok će u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama i Mokrom, sveta liturgija početi u 9.00 časova.

Za Badnje veče u Sabornom hramu večernje bogosluženje i nalaganje badnjaka počeće u 17.00 časova, a božićna liturgija u ponoć, kada će vjernici moći da se pričeste.

U Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Podgrabu večernje bogosluženje i u nastavku nalaganje badnjaka planirano je za 17.00 časova, saopšteno je iz Uprave parohije.

Večernja služba i nalaganje badnjaka planirani su za 18.00 časova u Crkvi Uspenja
Presvete Bogorodice na Palama i Mokrom.

Na najradosniji hrišćanski praznik, u četvrtak, 7. janauara, od 5.00 časova biće služena liturgija u crkvama na Palama, Mokrom i Podgrabu, posvećena prazniku rođenja Isusa Hrista, kao i obavljeno pričešće vjernika.

Iz paljanske parohije pozivaju sve vjernike da svojim prisustvom uveličaju najradosniji hrišćanski praznik uz poštovanje mjera uzrokovanih pojavom virusa korona.

U petak, 8. januara, drugog dana Božića, Sveta liturgija posvećena Saboru Presvete Bogorodice počinje od 8.00 časova u Sabornom hramu, a u crkvama Pale i Mokro jutrenje i liturgije od 9.00 časova.

Iz uprave parohije paljanske najavljeno je da će i u subotu, 9. januara, biti služene liturgije posvećene Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu, prvom od sedam đakona koje su apostoli izabrali i rukopoložili.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare