Bogdanić: primjer partnerstva sa prijateljima iz Italije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić ocijenio je danas da je otvaranje rekonstruisanog Odjeljenja neurologije sa jedinicom za moždani udar vrlo dobar primjer partnerstva sa prijateljima iz Italije, koji su Bolnici Istočno Sarajevo donirali 250.000 evra.

„Ovo je dobar primjer kako su naši prijatelji iz Italije odlučili da u Bolnicu Istočno Sarajevo ulože sredstva, odnosno da naprave rekonstrukciju odjeljenja koje će biti namijenjeno za liječenje možda i najtežih bolesnika koji će dolaziti u ovu ustanovu, a to su neurološki bolesnici, i da im obezbijede adekvatan smještaj i liječenje“, rekao je Bogdanić novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da će od danas zdravstvenim radnicima i osoblju ove bolnice biti mnogo lakše da pokažu svoje znanje i da na najbolji način liječe pacijente, u skladu sa najvišim zdravstvenim standardima.

Prema njegovim riječima, već početkom proljeća trebalo bi da počne dogradnja polikliničkog dijela bolnice na površini od oko 1.500 metara kvadratnih i rekonstrukcija još jednog dijela, pri čemu je krajnji rok za realizaciju ovih projakata jesen 2014. godine.

Bogdanić je naglasio da ova bolnica zaslužuje i izgradnju novog savremenog objekta što bi, kako je najavio, trebalo da bude realizovano u skorije vrijeme.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i Luka de Đorđi, predsjednik Asocijacije „Onlus vita“ iz Milana, svečano su danas otvorili rekonstruisano Odjeljenje neurologije sa jedinicom za moždani udar, u okviru obilježavanja krsne slave Bolnice Istočno Sarajevo – Sveti vrači i dvije decenije njenog rada u Republici Srpskoj.

Ceremoniji otvaranja novog odjeljenja sa šest soba opremljenih prema svjetskim standardima, te jedinicom za moždani udar, za šta je italijanska humanitarna organizacija donirala 250.000 evra, prisustvovali su i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Snježana Božić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Darko Tomaš, narodni poslanici i predstavnici grada Istočno Sarajevo, opština i institucija sa ovog područja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare