Blokirani računi BHRT-a i odgovornih zbog neizvršenja sudske odluke

0
Blokirani računi BHRT-a i odgovornih zbog neizvršenja sudske odluke

MILIĆI – Osnovni sud u Vlasenici je, zbog odbijanja da izvrši presudu Vrhovnog suda Republike Srpske, donio rješenje o prinudnom izvršenju i blokirao račune BHRT-u, generalnom direktoru ove kuće Belminu Karamehmedoviću, glavnom uredniku Amarildu Gutiću i novinaru Svjetlani Vučetić, navodi se u današnjem saopštenju predsjednika kompanije „Boksit“ Rajka Dukića.

Dukić objašnjava da je presudom Vrhovnog suda Republike Srpske od 1. juna 2017. godine, utvrđeno da su ova medijska kuća i pomenuta lica odgovorni zato što su u više navrata u Političkom magazinu „Crta“, tokom 2011. godine, emitovali priloge u kojima su iznijeli niz neistina i kleveta na račun Dukića, zbog čega ih je sud obavezao da mu isplate nematerijalnu štetu od 4.500 KM.

S obzirom na to da odluku Suda nisu ispoštovali u roku navedenom u presudi, predsjednik Dukić obratio se Vrhovnom sudu Republike Srpske, tražeći da sudska odluka bude izvršena prinudnim putem, te je postupajući po tom prijedlogu, Osnovni sud u Vlasenici, kao izvršni sud, donio rješenje o izvršenju i blokirao bankovne račune tuženih.

„Osim toga što su odlukom Vrhovnog suda tuženi dužni da mi isplate nadoknadu od 4.500 KM, obavezni su i da u roku od 30 dana plate troškove postupka od 38.758 KM, od dana prijema presude, kao i da tekst presude objave u istim emisijama u kojima su iznijeli i klevete „, navodi Dukić u saopštenju.

Dukić dodaje da je, zbog neizvršavanja sudske odluke, protiv pomenutih lica i medijske kuće, bio prinuđen da pred nadležnim tužilaštvom podnese i krivičnu prijavu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments