Blokada puta zbog smjene direktora

0

VLASENICA – Pedesetak radnika Šumskog gazdinstva „Birač“ iz Vlasenice jutros od 8.00 časova drži u blokadi magistralni put Zvornik – Vlasenica, na ulazu u ovu opštinu, nezadovoljni smjenom direktora ovog gazdinstva.

Predstavnik radnika Savo Klještan rekao je Srni da blokada neće biti uklonjena dok u Vlasenicu ne dođe predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ne obrati se radnicima.

Takvi zahtjevi istaknuti su i na transparentima koje nose radnici.

Javno preduzeće „Šume Srpske“, zbog prošlogodišnjeg gubitka od 1.400.000 KM, smijenilo je direktora Šumskog gazdinstva „Birač“ Igora Vukovića, a na njegovo mjesto imenovan je Samojko Palangetić.

Zbog negativnog poslovanja, u petak, 6. aprila, dužnosti su razriješeni i direktori šumskih gazdinstava „Romanija“ Sokolac Rajko Bulajić i „Oštrelj“ Drinić Rajko Banjac, dok je direktor ŠG „Gradiška“ Veseljko Lazić podnio ostavku, rekao je Srđan Ljubojević, direktor Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ u okviru kojeg posluju ova gazdinstva.

Ukupan gubitak Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ u prošloj godini bio je 3,7 miliona KM, a negativan rezultat imalo je devet organizacionih dijelova Javnog preduzeća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare