Blic: Nova ponuda po starim cenama

0

Jahorinu, na kojoj zimska turistička sezona zvanično počinje 15. decembra, proteklog vikenda organizovano su posetili prvi turisti, koji već tradicionalno za 29. novembar na ovu planinu organizovano dolaze iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Kotora.

Oni koji su stigli već u petak imali su prave uslove za uživanje u zimsklim sportovima, što su visoka temperatura i vetar pokvarili već u nedelju. Ipak, u Olimpijskom centru se nadaju da će ova sezona biti bogata padavinama i pogodinom temperaturom, kako bi staze i novi sadržaji privukli što veći broj turista.
Branko Koroman, direktor Olimpijskog centra Jahorina veruje da će naredna zimska sezona opravdati očekivanja.

„S obzirom na to da je prvi dan skijanja bio u petak, ski-lift je bio besplatan, dok je tokom vikenda cena dnevne ski karte bila promotivana – 20 KM i po toj ceni skijaši će moći skijati do 15. decembra”, rekao je Koroman.
Prema rečima hotelijera i turističkih radnika, Jahorina u zimsku sezonu 2008/09 ulazi spremnija od prethodnih godina, a cene polupansiona u hotelima kreću se od 60 do 200 KM i nisu povećane u odnosu na prethodnu godinu, dok su cene ski-pasa veće za 15 odsto.
Kako je najavljeno, na Jahorini će ove sezone biti više zabavnih sadržaja, a planirano je da tokom cele sezone bude organizovano noćno skijanje, koje je proteklih godina održavano samo dva puta sedmično.
U ponudi je 4.500 kreveta u hotelima, motelima, pansionima, privatnim kućama i apartmanima. Urađena je ulična rasvjeta i kanalizacija u vikend naselju Šator. Branko Koroman rekao je da je Olimpijski centar, koji gazduje hotelom „Bistrica” i skijalištima, završio remont vertikalnog transporta, te da veruje da se neće ponoviti situacija od prošle sezone kada je jedna od žičara, puna skijaša, stala. On je dodao da postoje određeni problemi u organizaciji zdravstvene zaštite na planini i da do zvaničnog početka sezone očekuje dogovor sa zdravstvenim ustanovama sa područja Istočnog Sarajeva. Koroman ističe da magistralni put do Jahorine i ove godine čisti i održava preduzeće „Romanijaputevi”, dok će Olimpijski centar čistiti lokalne puteve i parkinge na planini.„Sa predstavnicima Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo obišao sam sve koji utiču na organizaciju turističke ponude na planini u pogledu elektrodistribucije, vodosnabdevanja, komunalnog, održavanja puteva, zdravstvene ustanove, lokalnu zajednicu i hotelijere i svi su obećali maksimalnu podršku kako ne bi bilo nepredviđenih situacija tokom zimske sezone“, rekao je Koroman i dodao da su i Pošte Srpske otvorile svoju ekspozituru na planini.

 

Blic

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare