Blanuša: Dobra saradnja u oblasti omladinske politike

0

ANDRIĆGRAD – Srbiju i Republiku Srpsku vežu formalni i prijateljski neformalni odnosi, a saradnja u domenu omladinske politike je dobro razvijena, izjavio je danas u Andrićgradu savjetnik u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Đuro Blanuša.

„Jedan od prioriteta u Ministarstvu omladine i sporta jeste regionalna saradnja mladih, a omladinski centri su način da se animira donatorska zajednica i podrži servis za mlade, posebno na lokalnom nivou“, rekao je Blanuša na Trećoj konferencija omladinskog rada u Republici Srpskoj.

On kaže da su na ovom trodnevnom skupu sa kolegama iz regiona podijelili pozitivna iskustva, te dodaje da je Srbija zemlja koja još razvija omladinsku politiku.

Savjetnik za omladinsku politiku iz Crne Gore Krsto Vukadinović ističe da je cilj omladinske politike da se otvore omladinski klubovi i centri u svakoj opštini.

„Ono što Republika Srpska ima jesu standardi za vođenje omladinskih centara, koji će nam višestruko koristiti“, kaže Vukadinović.

Direktor Doma omladine u Zvorniku Đorđe Deurić kaže da se nove ideje rađaju upravo na ovakvim susretima kada se sastanu mladi ljudi sa pozitivnom energijom i dolazi do multiplikacije dobrih stvari.

„Upravo na ovaj način povezuju se omladinski centri i preko ove saradnje dolazi se do ideja koje se primjenjuju u svakoj opštini“, kaže Deurić.

Treća konferencija omladinskog rada u Republici Srpskoj, koja se održava u Andrićevom institutu u Andrićgradu, okupila je 40 učesnika iz Srpske, Srbije i Crne Gore, a skup organizuju Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske u saradnji sa Institutom za mlade i zajednice „Perpetuum mobile“ iz Banjaluke i Mrežom omladinskih centara za razvoj i trening Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare