Bjesnilo na Palama

0

Poslije slučaja u kojem je bijesan pas ujeo djevojčicu u selu Potoci kod Pala

APEL ZA OBAVEZNU VAKCINACIJU ŽIVOTINjA

Svi vlasnici pasa na području opštine Pale dužni su da obavezno i u najkraćem roku, ukoliko to već nisu učinili, svoje ljubimce podvrgnu vakcinaciji protiv bjesnila. Ovaj apel upućen je sa sastanka načelnika Pala Slobodana Savića sa predstavnicima ovdašnjeg Doma zdravlja, Veterinarske stanice i nadležne inspekcije, kao i opštinske Komunalne policije, koji je sazvan povodom nemilog slučaja u paljanskom selu Potoci, kada je pas, za kojeg je naknadno utvrđeno da je bio zaražen bjesnilom, ujeo svoju 16-godišnju vlasnicu, čije ime iz opravdanih i u ovakvim slučajevima uobičajenih razloga ne može biti javno saopšteno.

– Iako u konkretnom slučaju nije riječ o psu lutalici, već životinji koja je u trenutku ovog, nazovimo incidenta bila svezana u dvorištu porodične kuće, gdje je inače i provodila sve vrijeme, želimo preduzeti jake preventivne mjere i spriječiti mogućnost sličnih pojava. Komunalna policija je dobila zadatak da u saradnji sa kafilerijskom službom sarajevskog preduzeća „Rad“ nastavi aktivnosti na uklanjanju pasa lutalica, što je, treba istaći, i do sada veoma aktivno rađeno, a što potvrđuje i podatak da je od početka godine uklonjeno 59 lutalica, tako da ih praktično i nema na gradskim ulicama-kazao je Savić.
On je najavio da će Veterinarska stanica i inspekcijski organi istovremeno pojačati sve mjere na terenu iz svoje nadležnosti, a pozvao je i građane na odgovoran pristup i prijavljivanje svake povrede nanesne od bilo koje životinje.
– Nema razloga za paniku, ali opreza i odgovornog ponašanja ne može biti viška. Još jednom apelujem na sve vlasnike domaćih životinja da poštuju propise u segmentu vakcinacije i istovremeno ih upozoravam da će svaka neodgovornost u tom smislu biti oštro sankcionisana-rekao je načelnik Pala.
Na kraju je mladoj sugrađanki poželio brzo ozdravljenje i istakao da će opština Pale pomno pratiti njen oporavak i pružiti joj svaku vrstu podrške.
                                                                                        
ANTRE : Pas ubijen, djevojčica u Banjoj Luci

Djevojčica iz Potoka, saznaje „Glas Srpske“, trenutno je na liječenju u Kliničkom centru u Banjoj Luci.
Cio slučaj desio se početkom protekle nedjelje, ali je bjesnilo zvanično potvrđeno tek u petak popodne. Srećna okolnost je da su odgovorni na vrijeme prepoznali šta je posrijedi, te djevojčicu odmah uputili na adekvatno liječenje, dok su istovremeno naložili i uništavanje zaražene životinje, što je i učinjeno.  

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare