Bjelica: Veliko interesovanje za smještaj studenata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Studentskog centra u Istočnom Sarajevu Aleksandra Bjelica izjavila je da studenti zainteresovani za smještaj u Studentskom centru u Lukavici mogu da se prijave na konkurs do 15. septembra, a spisak primljenih biće objavljen najkasnije do 23. septembra.
Bjelica je rekla Srni da za smještaj u Studentskom centru u Lukavici vlada veliki interes studenata i da svi zainteresovani mogu da se lično ili putem pošte prijave na Konkurs za smještaj, koji je objavljen na sajtu Studentskog centra.

Prema njenim riječima, kapacitet Studentskog centra u Istočnom Sarajevu je 442 ležaja za brucoše i redovne studente, ali to nije dovoljno, pa će određen broj studenata smještaj morati da potraži u privatnoj režiji.

Bjelica je podsjetila da je ljetni raspust iskorišten za obnovu i krečenje studentskih soba, kuhinje i restorana, tako da će studentski domovi u Lukavici početkom oktobra spremno dočekati svoje stanare.

U Domu „Slaviša Vajner Čiča“ nalaze se 62 sobe, a u zgradi Elektrotehničkog fakulteta 36 soba za smještaj studenata.

Cijene boravka u Studentskom centru u Lukavici svrstane su u tri studentske kategorije: djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida smještaj i ishranu /tri obroka dnevno/ plaćaju 40 KM mjesečno, djeca iz kategorije izbjeglica i raseljenih lica, kao i socijalni slučajevi plaćaju 70 KM, a ostali studenti 120 KM mjesečno.

U okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na području Lukavice, djeluju Elektrotehnički fakultet, Poljoprivredni fakultet, Mašinski fakultet i Muzička akademija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare