Bjelica ugostio mališane

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica organizovao je danas prijem za 50 mališana iz sokolačkog vrtića povodom Nedjelje djeteta i obećao pomoć kako bi imali bolje uslove za boravak u toj predškolskoj ustanovi.

“Mi svake godine upriličimo prijem za mališane i njihove vaspitačice, počastimo ih onim što vole i čujemo šta sve uče u vrtiću, što nas svaki put ponovo raduje i učini dan lijepim”, rekao je Bjelica novinarima.

On je dodao da je pronatalitetna politika cilj lokalne uprave na Sokocu, koja posvećuje veliku pažnju djeci kroz Udruženje “Majka i dijete”, te da na više načina pomažu višečlane porodice, između ostalog, subvencijom za djecu u vrtiću.

Bjelica je naglasio da ga posebno raduje što je u prvi razred Osnovne škole “Sokolac” krenulo jedno odjeljenje više nego lani.

Direktor sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić je istakla da je danas počela Nedjelja djeteta pod sloganom “Vjerujem u sebe”, te da će je mališani ovog vrtića obilježiti sa više programskih sadržaja od danas do nedjelje, 7. oktobra.

“Danas je načelnik primio 50 djece iz dvije vaspitno-obrazovne grupe uzrasta 4 do 6 godina i zvanično otvorio Nedjelju djeteta u našoj predškolskoj ustanovi, u kojoj ćemo čitavu sedmicu biti aktivni kako to radimo već godinama, uvodeći nove programske sadržaje”, navela je Kosorićeva.

Ona je naglasila da su u ovkiru Nedjelje djeteta predviđene radionice koje će biti planirane po uzrasnim grupama o temi jeseni, u kojima će učestvovati i roditelji djece i vaspitači.

Kosorićeva je najavila posjetu mališana Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu i pozorišnu predstavu u izvođenju Dječijeg pozorišta “Bubamara” iz Beograda.

Prema njenim riječima, u završnom dijelu ovog programa planiran je i jesenji karneval kada će djeca proći ulicama Sokoca u pratnji vaspitačica, obučeni u “boje voća koje jesen sa sobom donosi”.

Mladen Kalkan iz sokolačkog vrtića, sa nepunih pet godina, već zna da slatkiše treba dijeliti sa drugovima, da je njegovo pravo da ima roditelje, da se igra koliko želi, da ide u školu, da šeta gradom i da uči pjesmice koje voli.

On je rekao da će im Nedjelja djeteta u vrtiću biti lijepa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments