Biraj život bez oružja!

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević ozvaničio je danas na Palama početak kampanje „Biraj život bez oružja“, koju MUP Republike Srpske od 1. septembra provodi u partnerstvu sa OEBS-om, UNDP-om, EUFOR-om i Britanskom ambasadom u BiH, uključujući i podršku lokalne zajednice.


„Ova akcija ima preventivni karakter i pozivamo sve građane da predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja su zaostala iz rata. Na osnovu Zakona o amnestiji koji je stupio na snagu 1. septembra građani mogu i anonimno i lično da predaju naoružanje i neeksplodirana ubojita sredstva, a ako smatraju da to ne mogu obaviti bezbjedno, onda treba da se jave policiji ili Civilnoj zaštiti“, poručio je Vasiljević.

On je dodao da građani mogu podnijeti i zahtjev za legalizaciju naoružanja.

„Mislimo da su Pale i CJB Istočno Sarajevo pravo mjesto da pošaljemo ovakvu poruku i da pozovemo građane sa ovog ppodručja da izaberu bezbjedno okruženje za život svojih porodica“, istakao je Vasiljević.

Načelnik Opštine Pale Miodrag Kovačević potvrdio je da Opština i on lično bezrerezervno podržavaju ovu akciju.

„Nalazimo se u 21. vijeku i srcu Evrope i moramo njegovati civilizacijske norme, tako da imamo obavezu da razvijamo civilno, a ne militantno društvo“, istakao je Kovačević.

Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske Predrag Slijepčević naglasio je da je Republička uprava putem svojih specijalizovanih timova do sada uništila više od 250.000 komada mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava.

„Jasno je da je ovaj rezultat za svaki respekt, a mi smo veoma zadoovljni što smo bezbjednsot građana podigli na viši nivo“, rekao je Slijepčević novinarima na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare