Biciklima na pohod dug 4.000 kilometara

0

VIŠEGRAD – Dvojica višegradskih biciklista Igor Mučibabić i Vladislav Mikavica, zajedno sa kolegom iz Užica Miroslavom Andžićem, spremaju se za pohod dug 4.000 kilometara do Krfa, na koji će krenuti 28. juna sa mosta Mehmed-paše Sokolovića.

Mučibabić je naveo da ovo putovanje predstavlja spoj duhovnog i kulturnog uzdizanja, upoznavanje različitih ljudi i kultura, a ujedno i odavanje počasti srpskim vojnicima na Krfu koji su svoje živote dali za odbranu srpskog naroda.

“Naš cilj na ovom putovanju je posjeta Krfu, a ove godine se obilježava 100 godina od povlačenja srpske vojske”, rekao je Mučibabić i dodao da je planirana maršuta preko BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije i trajektom za Krf, a povratak preko Albanije, Crne Gore i Srbije do Višegrada.

Mučibabić je istakao da će dnevno prelaziti oko 120 kilometara, a da će putovanje trajati oko mjesec dana.

Vladislav Andžić iz Užica ističe da svakodnevno treniraju i da kondiciju održavaju vozeći “dnevne ture” od oko 100 kilometara.

“Imamo potrebnu opremu, ali opet se nadamo pomoći od sponzora i ove godine planiramo napraviti biciklističke dresove na kojima ćemo staviti imena donatora”, rekao je Andžić.

Mikavica je rekao da je za ovo putovanje potrebno oko 1.500 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments