Biće montirano 46 plastenika

0
Ilustracija

SOKOLAC – Na imanjima poljoprivrednika na području opštine Sokolac već je postavljeno šest plastenika, a za narednih dvadesetak dana biće još 40, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Mitar Pržulj.
Pržulj je naglasio da je riječ o plastenicima koji se obezbjeđuju u okviru projekta Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj /IFAD/, koji lokalna uprava realizuje posredstvom resornog ministarstva Republike Srpske.

On je naveo da je ukupna vrijednost ovog projekta za opštinu Sokolac 64.400 KM.

„Cijena plastenika, površine 50 metara kvadratnih uz kompletnu opremu za navodnjavanje, jeste 1.400 KM, a sredstva će obezbijediti – 50 odsto IFAD projekat, a 50 odsto lokalna uprava i sami korisnici, koji su se prijavili na javni poziv“, rekao je Pržulj.

Prema njegovim riječima, na području Sokoca sve je više zainteresovanih za plasteničku proizvodnju i nabavku plastenika.

On je podsjetio da je prošle godine na području opštine Sokolac montirano 20 plastenika dimenzija 10 sa 50 metara, zahvaljujući IFAD projektu, kojim se pomaže razvoj ruralnih područja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare