Biblioteka Zavoda za forenzičku psihijatriju bogatija za 107 knjiga

0

SOKOLAC – Biblioteka Filozofskog fakulteta iz Novog Sada donirala je Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu 107 knjiga, tako da ova ustanova ima ukupno 3.215 knjiga koje će pomoći u radu sa pacijentima u okviru radno-okupacione terapije, rekla je Srni portparol ove ustanove Suzana Soldar.

Ona je navela da Zavod posebnu zahvalnost za donaciju duguje upravniku Biblioteke Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Nataši Belić koja je učinila mnogo da ova donacija bude juče uručena.

Suzana Soldar je podsjetila da je Zavod od samog osnivanja biblioteke uputio molbe svim bibliotekama u okruženju za pomoć u obezbjeđenju literature.

„Biblioteka je jako bitna u okviru radno-okupacione terapije i zato nastojimo da obogatimo njen fond. Među knjigama ima i dosta stručne literature koju mogu koristi svi zaposleni u radu sa pacijentima“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, pacijenti ove ustanove svakodnevno u okviru radno-okupacione terapije Odsjeka za rehabilitaciju i resocijalizaciju, osim čitanja i pisanja, iskazuju kreativnost crtanjem, šivenjem i izradom raznih predmeta od drveta koje izlažu prilikom prazničnih svečanosti u prostorijama ove ustanove.

Suzana Soldar je dodala da su pacijenti farbali i šarali jaja povodom proslave katoličkog i pravoslavnog praznika Hristovog vaskrsenja, a nakon takmičenja za izbor najtvrđeg jajeta pobjedniku je uručena skromna nagrada.

Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu otvoren je u novembru 2014. godine i prva je ustanova ovog tipa u BiH.

U ovoj ustanovi je, u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, obezbijeđen adekvatan psihijatrijski tretman za lica iz cijele BiH kojima su u krivičnom postupku izrečene mjere bezbjednosti.

Finansijska sredstva za rekonstrukciju objekta za nabavku opreme od 6.686.000 KM obezbijedila je Vlada Švajcarske posredstvom Ministarstva pravde u Savjetu ministara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare