Bezbjednosna situacija zadovoljavajuća

0

Forum za bezbjednost građana opštine Pale konstatovao je na današnjoj sjednici da je bezbjednosna situacija na području opštine i Olimpijskog centra Jahorina zadovoljavajuća, jer nema većih problema, učestalih krađa i narušavanja javnog reda i mira. Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković izjavio je da je Policijska stanica Pale zadužena za pojačane aktivnosti pored ugostiteljskih objekata koji imaju duže radno vrijeme, dok će Komunalna policija redovno vršiti mjerenje buke i evidentirati ostale prekršaje. „Problem rada ugostiteljskih objekata najviše se manifestuje kroz dužinu rada i ponekad narušavanje javnog reda i mira“, objasnio je Vuković nakon sastanka. On je naglasio da je na današnjoj sjednici bilo riječi i o problemu narkomanije koji ne može riješiti samo opština Pale, jer je to problem države, regiona i cijelog svijeta.

„Donijeli smo zaključak da budu provedene mjere prevencije, posebno u osnovnim školama, kao i da se na narednom sastanku u martu, koji će organizovati CJB Istočno Sarajevo iznesu ovi zaključci“, rekao je Vuković, dodavši da opština Pale nema većih problema po ovom pitanju, ali želi da reaguje preventivno.

On je naglasio da je razgovarano i o Zakonu o okupljanju građana koji će u narednom periodu biti interesantan, jer su ubrzo opšti izbori i biće većih okupljanja, promocija stranaka.

Prema njegovim riječima, donesen je zaključak da budu određene lokacije i mjesta, odnosno usklađeni opstinski propisi sa ovim zakonom.

Vuković je naglasio da je na današnjem sastanku razgovarao o problemu pasa lutalica, dodavši da, s obzirom da je donesen Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja opština Pale ima problem jer je zakonom predviđen način za odvoz, smještaj i uklanjanje pasa lutalica, a to iziskuje velika sredstva.

On je naveo da će ovo pitanje biti kandidovano na nivou grada Istočno Sarajevo kako bi se svih šest opština udružilo i zajednički riješilo problem pasa lutalica.

Današnjem redovnom sastanku prisustvovali su predstavnici Policijske stanice Pale, opštine, Civilne zaštite, Vatrogasne službe, direktori škola i Centra za socijalni rad.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare