Bez zaraze kod zaposlenih i korisnika Doma „Natura“

0

Retestiranjem je utvrđeno da korisnici i zaposleni u Domu za starija lica „Natura“ na Palama, njih oko 80, nisu zaraženi virusom korona, te ova ustanova od danas ponovo počinje da radi.

Vršilac dužnosti direktora „Nature“ Bojan Marković rekao je Srni da su ova lica bez znakova koji bi ukazivali na infektivna oboljenja, te da im je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske jutros dao saglasnost za prijem novih korisnika u Dom, čiji je rad duži period bio obustavljen zbog pojave epidemije.

„Od danas krećemo da radimo“, istakao je Marković i izrazio nadu da će uskoro biti omogućeno i rodbini da posjećuje bližnje u Domu, uz fizičku distancu i upotrebu maski i rukavica.

On je istakao da je od početka epidemije svakodnevno vršena dezinfekcija prostorija Doma, kao i pojačana kontrola i higijena prehrambenih namirnica i režim posluživanja obroka tokom cijelog dana.

Marković je dodao da su se zaraženi korisnici nalazili na posebnom odjeljenju, dok su oni sa težim i nepredvidivim komplikacijama liječeni u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, a zaposleni su bili u kućnoj izolaciji.

Prema njegovim riječima, primjenom propisanih mjera od Instituta za javno zdravstvo i svakodnevnim monitoringom korisnika, uz ljekarski nadzor sa kliničkim terapijskim protokolom, oporavak u uslovima izolacije protekao je uredno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare