Bez struje 300 potrošača

0

SOKOLAC – Jak vjetar i grmljavina izazvali su prekide na 16 trafostanica, prouzrokovali pad tri dalekovodna stuba i ostavili bez struje 300 potrošača na području Sokoca, rečeno je Srni u elektrodistributivnoj Radnoj jedinici u ovom mjestu.

„Zbog jakog vjetra i grmljavine od noćas je bez napona sedam trafostanica na dalekovodu `Kaljina` na dijelu prema Drapnićima i Išerić Brdu i tri trafostanice na istom dalekovodu u pravcu prema Barama i Vrhovinama“, naveo je rukovodilac Radne jedinice Sokolac /“Elektrodistribucija“ Pale/ LJubomir Vasković.

Vasković je naveo da je nevrijeme prekinulo napon i na dvije trafostanice i srušilo tri dalekovodna stuba na dalekovodu Novo Selo, sa koga se strujom snabdijevaju crpne pumpe na vodovodu Bioštica.

Sa ovog vodovoda napaja se gradsko naselje Sokolac i devet okolnih sela.

„Kako potrošači na Sokocu i u okolnim selima ne bi ostali bez vode, rano jutros smo izvršili alternativno prespajanje dalekovoda `Novo selo` i u prioritet stavili otklanjanje prekida i postavljanje novih stubova“, istakao je Vasković.

On je naglasio da su bez napona i četiri trafostanice na dalekovodu `Žljebovi`.

Vasković je rekao da ima mnogo prijavljenih kvarova na niskonaponskoj mreži i da su svi monteri na terenu od ranog jutra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare