Bez ogrjeva više od 200 penzionera

0

Predstavnici Udruženja penzionera u opštini Pale nezadovoljni su isporukom drveta za ogrjev svom članstvu kroz aranžman sa paljanskim Šumskim gazdinstvom „Jahorina“, prvenstveno zbog činjenice da šumarstvo trenutno nije spremno da isporuči ukupne potrebne količine.

Sekretar paljanskog Udruženja penzionera Miloš Lazarević rekao je za „Glas Srpske“ da je Šumsko gazdinstvo „Jahorina“ prihvatilo da isporuči „tek 5.500 kubnih metara oblovine, dok su iskazane potrebe za oko 1.500 kubika veće“.

– Za nabavku drva posredstvom našeg udruženja, što omogućava plaćanje u šest jednakih mjesečnih rata, prijavilo se 890 penzionera, pa se da zaključiti da nam je potrebno oko 7.000 kubika oblovine. Postoji opravdana bojazan da tu količinu, kako sada stoje stvari, nećemo moći da obezbijedimo – kaže Lazarević.

On ističe da bi krajnji nepovoljan epilog u nezavidnu situaciju doveo blizu 220 ovdašnjih penzionera, što bi predstavljalo veliki problem i za udruženje.

– Pokušavamo da pronađemo adekvatno rješenje za novonastali problem. Smatramo da bi u šumarstvu trebalo da pokažu više sluha, jer ne vidimo razlog da se ljudi ograničavaju u nabavci potrebnih količina drva, ako već pristaju da uredno plate svoje obaveze – ocijenio je Lazarević.

U Šumskom gazdinstvu „Jahorina“ juče je „Glasu Srpske“ potvrđeno da će pravovremeno biti isporučena ugovorena količina od 5.500 kubnih metara, ali nisu mogli da garantuju i dodatnu isporuku oblovine za potrebe ovdašnjih penzionera.

U komercijalnom sektoru ovog preduzeća nisu isključili ni takvu mogućnost, ali su istakli da će se tek u sljedećem periodu pokazati da li je to ostvarivo.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare