Bez nedostataka u nerodnoj sezoni

0

Predstavnici Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, Olimpijskog centra „Jahorina“ i Udruženja hotelijera sa ove planine analizirali su prethodnu zimsku turističku sezonu i zaključili kako je neophodno odmah pristupiti otklanjanju svih uočenih nedostataka. Takođe, rečeno je i da uporedo treba raditi na stvaranju pretpostavi za dodatno poboljšanje stanja u segmentima koji su prethodne zime bili na željenom nivou.

– U narednih nekoliko dana organizovaćemo širi sastanak sa gradskom administracijom i svim nadležnim subjektima, kako bi pravovremeno definisali zadatke koje treba što prije realizovati – kazao je direktor gradske Turističke organizacije Savo Kovač.

Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković istakao je da je veoma važna „dobra priprema za najavljeni sastanak“, kako bi donio i konkretne zaključke, definisao obaveze, ali i rokove za njihovo izvršavanje.

– Očekujem da svako u svojoj nadležnosti ponudi konkretne prijedloge, odnosno rješenja. Ovog puta ne smijemo doći u situaciju da samo definišemo šta to nije dobro, a da nemamo efikasne načine da to i riješimo – poručio je Vuković.

I direktor OC „Jahorina“ Branko Koroman ocijenio je da je od velike važnosti da se jasno precizira „šta je čiji posao“, kako bi se izbjegla eventualna preklapanja u sprovođenju planiranih aktivnosti.

– Treba jasno definisati šta su čija prava i nadležnosti, ali istovremeno i odgovornost i obaveza, jer samo tako možemo doći i do efikasnih rješenja – smatra Koroman.

Učesnici sastanka posebno su naglasili potrebu sistemskog rješenja pitanja zdravstvene zaštite za turiste koji borave na planini, ocijenivši da u tom segmentu ne smije biti mjesta za bilo kakvu, pa i najmanju improvizaciju.

Berza u septembru

Dogovoreno je da tradicionalna turistička berza „U susret zimi“ ove godine bude organizovana krajem septembra, a da se krajem novembra, ili početkom decembra organizuju Gastrofestival i promocija novih kapaciteta vertikalnog transporta, čija bi izgradnja u to vrijeme trebalo da bude završena.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare