„Bez naslova“ najtraženija knjiga u ovoj godini

0

ISTOČNO SARAJEVO – Knjiga „Bez naslova“, autora Svjetlane i Andree Vasiljević, odnosno izbor pjesama ovih djevojaka, koji je posthumno sastavila njihova majka Radmila, bila je najtraženija u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u ovoj godini.
Ova knjiga imala je dva izdanja.

„Publika i naši sugrađani prepoznali su značaj objavljivanja ovog djela i našu namjeru da sačuvamo uspomenu na ove dvije djevojčice“, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Svjetlana i Andrea Vasiljević poginule su 18. septembra 2005. godine u saobraćajnoj nesreći na putu prema Palama.

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ Istočno Novo Sarajevo tradicionalno u posljednjim danima decembra objavljuje spisak najprodavanijih djela iz svoje produkcije i iz produkcije drugih izdavača.

U samom vrhu najtraženijih i najprodavanijih djela u izdanju Zavoda su i ove godine Andrićeva „Na Drini ćuprija“ i NJegošev „Gorski vijenac“.

Najprodavanije knjige u Zavodovim knjižarama u izdanju drugih izdavača su Andrićevi „Romani“, Ćosićevi „Koreni“ i „Misterija Ginkove ulice“ Uroša Petrovića.

U oblasti dječije književnosti u izdanju Zavoda najprodavanija knjiga je „Ukrala me Šumbaba“ Aleksandre Čvorović, zatim slijede „Pjesmice i uspavanke“ i „Kako sam zavolela svoje ime“.

Najprodavanija knjiga iz oblasti stručne literature je „Praktični jezički savjetnik“ Milorada Telebaka. Iako je riječ o našem starom izdanju, ova knjiga i te kako je popularna i danas, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o lektirama za osnovnu školu najviše su prodavane „Bajke“ braće Grim i „Družina pokvarene slavine“ Radisava Milića, a za srednju školu „Lajanje na zvezde“ Milovana Vitezovića i „Blago cara Radovana“ Jovana Dučića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare