Bez napona još 28 trafo-stanica

0

SOKOLAC – Na području Sokoca otklonjena je većina kvarova na dalekovodima, prouzrokovanih snijegom koji je padao tokom noći, ali je bez napona i dalje 28 trafo-stanica, ističu u sokolačkoj Radnoj jedinici „Elektrodistribucije“ Pale.

Tehnički upravnik u elektrodistributivnoj radnoj jedinici na Sokocu Bojan Knežević rekao je Srni da su sve raspoložive ekipe montera bile na terenu od ranih jutarnjih časova i da su do podneva otklonile najveći broj kvarova.

„Na dalekovodu Kaljina bez napona je i dalje 11 trafo stanica, pa je bez struje ostalo jedanaest sela od Pihlica do krajnje tačke dalekovoda Ceribašići i Šaševci“, ističe Knežević.

On dodaje da je prioritetan zadatak bio lociranje i otklanjanje kvara na dalekovodu Novo selo sa koga se strujom napajaju crpne pumpe na izvorištu Bioštice, te vodovod koji snabdijeva sokolačka gradska i prigradska naselja i devet okolnih sela.

Knežević kaže da su na dalekovodu Novo selo bez napona ostale još dvije trafo stanice, odnosno sela Vrapci i Babine Donje.

Na dalekovodu UNIS bez napona je pet trafo stanica sa kojih se napaja osam sela u jugozapadnom dijelu Glasinačkog polja.

Na dalekovodu Ravna Romanija bez napona su ostale još četiri trafo stanice, a na Auto-bazi pet, pa su bez struje i dalje sela Žljebovi, Rančići, Mičivode, Ladovići i Preljubovići.

„U najvećem broju slučajeva prekide su prouzokovala stabla omorika i breza, koje su pod težinom mokrog snijega padala i kidala dalekovode“, pojasnio je Knežević.

Radovi na otklanjanju elektro-kvarova na području opštine Sokoac i dalje traju, poručuju iz elektrodistributivne radne jedinice u ovom mjestu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare