Bez napona 48 trafostanica

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac bez napona je ostalo 35 trafostanica na dalekovodu Kaljina i 13 trafostanica na dalekovodu UNIS, a ekipe elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac su od jutros na terenu kako bi otklonile kvarove.

Tehnički upravnik u Radnoj jedinici Sokolac “Elektrodistribucije” Pale Bojan Knežević rekao je Srni da je na 10-kilovoltnom dalekovodu Kaljina sinoć od 1.30 časova bez napona ostalo 35 trafostanica, a bez struje više od 35 sela na području mjesnih zajednica Kaljina i Bare i dijela mjesne zajednice Knežina.

On je istakao da je bez napona sinoć od 2.00 časa ostalo i 13 trafostanica na 10-kilovoltnom dalekovodu UNIS, a bez struje su i sela na području Glasinačkog polja i rubna naselja Stjenice, Vrbarje, Gazije, Ozerkovići i Nepravdići.

Prema njegovim riječima, uzrok ovih prekida u elektrosnabdijevanju je mokar snijeg, jakog intenziteta koji se zadržava na elektrovodovima i dovodi do pucanja, pogotovo na područjima gdje dalekovodi vode kroz šume.

Knežević je istakao da su od ranih jutarnjih časova ekipe montera upućene na teren da lociraju i otklone kvarove na dalekovodima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments