Bez komentara – slučaj „Ković“ u domenu rada operativnih agencija

0

SARAJEVO – U Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara Srni je rečeno da ne mogu davati informacije u vezi sa zabranom ulaska pojedincima i grupama u BiH s obzirom na to da, kako kažu, pitanje procjene prijetnje po bezbjednost i provođenje zabrane ulaska spadaju u operativni rad bezbjednosnih agencija u BiH.

„Ministarstvo bezbjednosti podržava rad policijskih i bezbjednosnih agencija, posebno kada se radi o sprovođenju aktivnosti za sprečavanje prijetnji po globalnu bezbjednost, zaštitu suvereniteta, teritorijalnog integriteta, ustavnog poretka te ekonomske stabilnosti BiH“, navedeno je u odgovoru Srni na upit u vezi sa okolnostima donošenja sporne odluke o zabrani ulaska u BiH univerzitetskom profesoru Milošu Koviću.

Generalni direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Osman Mehmedagić ranije je rekao Srni da je zabrana ulaska univerzitetskom profesoru Milošu Koviću „donesena u skladu sa zakonom“, ali i da je ovaj slučaj samo, kako je rekao, „jedan od hiljade“.

Granična policija BiH zabranila je u subotu, 12. marta, ulazak u BiH profesoru istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da „predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare