Bez informacija o nastavi u Novoj Kasabi

0

MILIĆI – Opštini Milići nije stigla zvanična potvrda, niti bilo kakva službena najava, da će stotinjak osnovaca iz Konjević Polja, koji od početka septembra bojkotuju nastavu, školovanje nastaviti u milićkoj Mjesnoj zajednici Nova Kasaba, kako najavljuju federalni mediji.

Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević izjavio je Srni da o tome nema nikavih informacija. „U slučaju da to bude istinito, konsultovaću se sa resornim ministarstvom i slijediću njihova uputstva“, istakao je Jurošević.

Direktor Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ u Milićima Jovan Zekić rekao je Srni da je tako nešto čuo iz nezvaničnih izvora.

„Za otvaranje takve škole potrebna je saglasnost resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske, lokalne zajednice, tako da mi sve to djeluje kao nekakva smješna igra koju oni igraju, vjerovatno, po nalogu federalnih vlasti“, rekao je Zekić.

Federalni mediji javili su danas, pozivajući se na izvore bliske roditeljima osnovaca, da će mališani iz Konjević Polja od danas, ili od srijede, kada u Federaciji BiH počinje drugo polugodište, početi da pohađaju instruktivnu nastavu u privatnom objektu u Novoj Kasabi.

Srna nezvanično saznaje da u Novoj Kasabi nastava za osnovce iz Konjević Polja danas nije počela, ali da se priprema objekat i stvaraju uslovi da počne već u srijedu.

Za te potrebe biće adaptiran objekat Islamske mjesne zajednice u Novoj Kasabi u kojem radovi intenzivno traju već nekoliko dana, a juče je stigao i školski namještaj.

Nastavnici, koji će predavati osnovcima, trebali bi u Novu Kasabu da stignu danas i biće smješteni u kućama mještana.

Lokalni imam Sulejman Sulejmanović nije želio ovo da komentariše, a sličan odgovor Srni je dao i predsjednik Mjesne zajednice Nova Kasaba Mirsad Čizmić, koji je dodao da se sve te aktivnosti odvijaju mimo mjesnog odbora.

Mjesna zajednica Nova Kasaba u Milićima ima školski objekat, ali zbog nedostatka učenika zatvoren je prije nekoliko godina.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare